Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να μείνετε για τρεις μήνες σε ένα ξύλινο σπίτι, σε ένα ακατοίκητο νησί στην άλλη άκρη της χώρας και ταυτόχρονα να βγάλετε χρήματα; Ε λοιπόν, μπορείτε!

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη άφησε πίσω του την πίεση της καθημερινότητας στην πόλη, την ηχορύπανση και το μποτιλιάρισμα και μετακόμισε σε ένα ακατοίκητο νησάκι στην άλλη άκρη της χώρας. Εκεί άνοιξε το δικό του beach bar και μάλιστα αναζητά προσωπικό ενόψει της θερινής σεζόν.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, η Εύη κι ο Δημήτρης ζουν μόνοι τους στο νησάκι «Κουνούπες», που βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από την Αστυπάλαια, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η έκταση της νησίδας είναι μόλις 1,30 τ.χλμ. Ζουν σε ξύλινα σπιτάκια που έφτιαξαν μόνοι τους, απολαμβάνουν την απόλυτη ησυχία και την ηρεμία της θάλασσας και το καλοκαίρι προετοιμάζονται για το «κύμα» τουριστών.

Η Εύη κι ο Δημήτρης μιλούν στο thestival.gr για αυτήν την μεγάλη απόφαση που πήραν πριν από 7 χρόνια και εξηγούν τι χρειάζονται από το προσωπικό που αναζητούν για το μαγαζί τους.

«Αποφασίσαμε να τα “βροντήξουμε” όλα και να φύγουμε, να πάμε στην Αστυπάλαια μιας κι εγώ είχα ζήσει εκεί κάποια χρόνια. Ο Δημήτρης ήξερε να ψαρεύει, έμαθε και τη θάλασσα. Πήραμε μία βάρκα και πηγαίναμε σε αυτό το νησάκι (σ.σ. τις Κουνούπες) για πάρτη μας. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να ανοίξουμε εκεί ένα μαγαζί. Πιο πολύ το σκεφτήκαμε για να μένουμε εκεί, παρά για επιχειρηματικούς λόγους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Εύη, μιλώντας στο Thestival.gr

«Όταν φεύγουν οι τουρίστες είμαστε μόνοι»

Από τα μέσα Ιουνίου, μέχρι τον Σεπτέμβριο, περίπου 300 τουρίστες επισκέπτονται σε καθημερινή βάση για λίγες ώρες τις Κουνούπες, με τουριστικό σκάφος από την Αστυπάλαια. Εκεί θα τους περιμένουν και φέτος η Εύη, ο Δημήτρης και οι υπόλοιποι τέσσερις εργαζόμενοι του beach bar.

«Καθημερινά, το καλοκαίρι, κάνουν εκδρομές μικρά και μεγάλα καΐκια για τις Κουνούπες. Έρχονται περίπου 300 άτομα. Όταν όμως φεύγουν οι τουρίστες είμαστε μόνοι, το νησάκι είναι ακατοίκητο, είμαστε εμείς και τα κατσίκια» λέει γελώντας η Εύη.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο νησί είναι άνετες, δεδομένων των συνθηκών. Το ζευγάρι έχει φτιάξει ξύλινα σπιτάκια για τους ίδιους και για τους εργαζόμενους, έχουν φωτοβολταϊκά πάνελ και κουβαλούν καθημερινά νερό, ώστε να έχουν τις βασικές παροχές. Φυσικά υπάρχει και σήμα για πρόσβαση στο ίντερνετ. «Έχουμε ίντερνετ, κυρίως για το POS. Στην αρχή δεν είχαμε σύνδεση. Περιμέναμε να έρθουν τα καϊκια για να φορτίσουμε τα κινητά μας» τονίζει η Εύη.

Πηγή: thestival.gr