Από τους περίπου 1.500 δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο, μόλις το 10% περίπου είναι γυναίκες. Από αυτές τις γυναίκες, ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό είναι σε νεαρή ηλικία.

Ορισμένες από τις γυναίκες αυτές είναι «χρυσές» κληρονόμοι, ενώ υπάρχουν και ορισμένες που είναι αυτοδημιούργητες και έχτισαν μόνες τους την περιουσία τους. Προέρχονται από μία ευρεία γκάμα της κοινωνίας, από την βιομηχανία της διασκέδασης και της μόδας, μέχρι την πολιτική και τη φιλανθρωπία.

Δείτε παρακάτω δέκα δισεκατομμυριούχες γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι οποίες αποτελούν έμπνευση με τα όσα κατόρθωσαν και ακόμα κατορθώνουν:

Holly Branson

Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εργάζεται στο τμήμα νευρολογίας του νοσοκομείου Chelsea και Westminster. Κόρη του Sir Ritchard Branson (Virgin Group) και περιουσία που αγγίζει τα 3.8 δισ. δολάρια.


Dylan Lauren

Το 2001 ανοίγει το μεγαλύτερο κατάστημα με καραμέλες στον κόσμο, με την ονομασία Candy bar της Dylan. Έκτοτε, η επιχείρηση επεκτάθηκε, με καταστήματα σε όλη τη χώρα. Είναι, επίσης, συγγραφέας και φιλάνθρωπος. Πρόκειται για την κόρη του μεγιστάνα της μόδας Ralph Lauren, με την περιουσία της να αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια.


Aerin Launder

Είναι επιχειρηματίας, απόφοιτη του πανεπιστημίου της Pennsylvania και ίδρυσε το δικό της lifestyle brand, με το εμπορικό σήμα Aerin. Οι παππούδες της είναι συνιδρυτές της γνωστής εταιρείας καλλυντικών Estee Launder, της οποίας κατέχει 16 εκατομμύρια μετοχές. Η περιουσία της αγγίζει τα 2,6 δισ. δολάρια.


Sara Blakely

Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο της Florida, ξεκίνησε την καριέρα της ως πωλήτρια από πόρτα σε πόρτα. ίδρυσε την εταιρία Spanx, που ειδικεύεται σε ενδύματα, υποδήματα και γκέτες. Τα περιοδικά Times και Forbes την έχουν κατονομάσει ως μία από τις γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Η περιουσία της 45χρονης αγγίζει τα 1,14 δισ. δολάρια.


Serra Sabanci

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Portsmouth και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Bilgi στην Κωνσταντινούπολη. Η 46χρονη Serra είναι μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οικογενειακής εταιρείας Sabanci Holdings, του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού και βιομηχανικού ομίλου της Τουρκίας. Η περιουσία της αγγίζει τα 1,1 δισ. δολάρια.


Ana Lucia de Mattow Barretto Villela

Η 45χρονη Ana Lucia de Mattow Barretto Villela έχει περιουσία 2,3 δισ. δολάρια. Ο προπάππους της ίδρυσε την Itau, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Βραζιλία. Έγινε μέτοχος της τράπεζας, όταν ήταν μόλις οκτώ χρονών, καθώς οι γονείς της σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα το 1982. Η τράπεζα συγχωνεύθηκε με την Unibanco και μαζί είναι γνωστή ως η Itau-Unibanco, η μεγαλύτερη μη κρατική τράπεζα στη Λατινική Αμερική. Είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος στη Βραζιλία.


Lee Seo-Hyun

Η περιουσίας της 45χρονης αγγίζει τα 1,99 δισ. δολάρια. Το 2015 ανέλαβε τα ηνία της Cheil Industries, εταιρεία κατασκευής υφασμάτων, της οποίας είναι πρόεδρος. Η Lee επέκτεινε την επιχείρηση σε επιχειρήσεις μόδας και χημικών προϊόντων. Στη συνέχεια, αγόρασε το Colombo Via Della Spiga. Συγχώνευσε, επίσης, την εταιρεία της με τις εταιρείες Samsung SDI και Samsung Everland, καθιστώντας τους τον κορυφαίο παραγωγό λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Ανήκει στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους της Κορέας.


Marie Besnier Beauvalot

Εγγονή του André Besnier, ιδρυτή της Besnier Group, γαλλικής εταιρείας γαλακτοκομικών. Ο πατέρας της έγινε διευθυντής της εταιρείας, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Lactalis. Σήμερα, στα 38 της, η εταιρεία ανήκει στην ίδια και τα αδέρφια της. Η περιουσία της αγγίζει τα 5 δισ. δολάρια.


Αθηνά Ωνάση

Εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, κληρονόμησε στα 18 της την περιουσία του. Τα τελευταία χρόνια, δημοσιεύματα τη θέλουν να χάνει μεγάλα ποσά λόγω της σπάταλης ζωής της. Μόνο το διαζύγιό της κόστισε 100 εκατ. δολάρια.


Alexandra Andresen

Είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου, σε ηλικία μόλις 22 ετών. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Όσλο της Νορβηγίας, έχει περιουσία που αγγίζει τα 1,5 δισ. δολάρια. Είναι η κόρη του βιομήχανου Johan Andresen, που κατέχει την εταιρεία FERD AS. Μαζί με την αδερφή της Καταρίνα κατέχουν το 80% της εταιρείας.

Πηγή: cnn.gr