Μια σύγχρονη κάβα δεν είναι απλά ένα σημείο πώλησης. Πρέπει να έχει ανθρώπους με γνώσεις, να είναι ενημερωμένη και να έχει πάντα κάτι νέο να προτείνει σε όλους εμάς. Μια τέτοια κάβα είναι το Wine House. Ένας χώρος ζωντανό-κύτταρο, που δημιούργησαν ο οινολόγος Ανέστης Χαϊτίδης, με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο του κρασιού, και ο Νίκος Νυφούδης, επιχειρηματίας της εστίασης με εστιατόρια σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο.

To Wine House αγαπάει το ελληνικό κρασί και τις ελληνικές ποικιλίες. Το διαπιστώνει κανείς εύκολα κοιτάζοντας τα ράφια του και συζητώντας με τους ανθρώπους του. Συνεργάζονται με τους παραγωγούς από το αμπέλι και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μας έχουν συστήσει πολλούς νέους οινοποιούς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα βιολογικά και φυσικά κρασιά. Δε θα βρείτε απλά μια μεγάλη ποικιλία κρασιών αλλά μία προσεκτικά δομημένη λίστα ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες, είτε πρόκειται να συνοδεύσετε το γεύμα μας με κρασί είτε θέλετε έναν αφρώδη ή επιδόρπιο οίνο ενώ για τις μεγάλες παρέες προτείνει και φιάλες magnum.

Οι βραδιές γευσιγνωσίας που διοργανώνει συχνά είναι ένας ακόμη λόγος να επισκεφθείτε το Wine House. Ειδικοί του κρασιού μοιράζονται τις γνώσεις τους πάντα με μία συγκεκριμένη θεματική ενώ συχνά προσκαλούνται και οινοποιοί. Έτσι οι οινόφιλοι έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο κρασί και την οινοποιία.

Εκτός του κρασιού, θα βρείτε και ποικιλία αποσταγμάτων αλλά και premium ετικέτες ποτών.

Μπορείτε, επίσης, να αξιοποιήσετε τα καλάθια και τις δωροσυσκευασίες για να κάνετε ιδιαίτερα δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα συνδυάζοντας κρασί και αξεσουάρ ή διάφορες φιάλες ή ποτά, που σίγουρα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Μία ακόμη ιδιαιτερότητα του Wine House είναι ότι εκπροσωπεί σταθερά Έλληνες οινοποιούς στο εξωτερικό, έχει και έδρα στη Γερμανία και συνεισφέρει στη δυναμική παρουσία του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό και στο άνοιγμά του σε νέες αγορές. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια που έχει γίνει σημείο αναφοράς για το Wine House στην πόλη μας και εκτός.

Βραδιά Γευσιγνωσίας: Οίνοι Αδάμ Οριζοντίως και Καθέτως

Tην Παρασκευή 17/1, στις 21:00, φιλοξενεί τους Οίνους Αδάμ και τους δημιουργούς του σε μία βραδιά που θα δοκιμάσουμε το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του παραγωγού.
Το Refosco Αδάμ είναι ένα από πιο νόστιμα και ιδιαίτερα κόκκινα κρασιά της Ελλάδας και θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον που θα το δοκιμάσουμε κάθετα (δηλαδή περισσότερες εσοδείες από το ίδιο κρασί). Ωστόσο και τα υπόλοιπα κρασιά του παραγωγού είναι όχι μόνο απολαυστικά, αλλά ξεχειλίζουν από χαρακτήρα και αποπνέουν τη δροσιά του υπέροχου Terroir του Αδαμ.
Ο Νίκος Αστεριάδης, εκ των δημιουργών του κτήματος, θα είναι μαζί μας και θα μας ξεναγήσει με τον δικό του, απολαυστικό τρόπο στη «Σκόνη στ’ αμπέλι» του μικρού χωριού Αδάμ στους βόρειους πρόποδες του Χορτιάτη.
Η είσοδος θα είναι συμβολικά στα 7€, ποσό το οποίο θα αφαιρείται από τις αγορές κρασιών του κτήματος.
Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητα μέχρι την Πέμπτη 16/01 στο Winehouse 2310454187 και [email protected]
Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Για την επιβεβαίωση της κράτησης είναι απαραίτητη η πληρωμή στο Winehouse ή η κατάθεση του ποσού στους παρακάτω λογαριασμούς
Εθνική 895/001591-19
IBAN GR610110895000089500159119
Eurobank 00260366980200380025
IBAN GR1602603660000980200380025
Δικαιούχος και στους δύο Χαϊτιδης Α. – Νυφουδης Ν. Ε.Ε.
μέχρι την Πέμπτη 16/01

 

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Τζων Κέννεντυ 7, Πυλαία

Τηλέφωνο
2310454187

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ