Λένε ότι η ηλικία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο όνειρο για σπουδές και στη δίψα για μάθηση. Δύο φοιτητές, ο 84χρονος Κρητικός, Δημήτρης Μουδατσάκης, και η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω λόγια και μοιράζονται μαζί μας τις δικές τους εμπειρίες από τις πανελλήνιες του 2018.

Φοιτητής ετών 84

Ο 84χρονος ΚρητικόςΔημήτρης Μουδατσάκης, μπήκε πρώτος στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, δίνοντας μαθήματα θέλησης σε όλους μας!

Συγκεκριμένα, μόλις συνταξιοδοτήθηκε, πριν από 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία.

Εδώ και λίγες ώρες, πέρασε πρώτος στη σχολή της επιλογής του, στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

»Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα», είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό στο cretalive.gr o κ. Δημήτρης.

Η 38χρονη που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη εισάγεται δεύτερη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 19.150 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Αλεξάνδρα είναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, δουλεύει ως βοηθός μικροβιολόγου σε γνωστό ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης, και έχει κάθε λόγο να είναι πανευτυχής.

»Μόλις σχόλασα από την δουλειά μου και με ειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα. Περίμενα ότι θα εισέλθω στην Ιατρική αλλά δεν περίμενα ότι θα βρίσκομαι τόσο ψηλά», ήταν οι πρώτες της κουβέντες στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ήθελε πολύ να εισέλθει στην Ιατρική σχολή: »Ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά». »Η πίστη στο εαυτό μας και συνεχή προσπάθεια είναι το εισιτήριο για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου, αυτό τον κανόνα ακολούθησα και μάλλον αποζημιώθηκα», μας εξομολογείται όλο χαρά.

Θυμάται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της, που κάποιες φορές δοκίμασαν τα όρια της αντοχής της, που την έκαναν να  αναρωτηθεί αν θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει ή εάν αξίζει αυτή η κοπιώδης προσπάθεια. »Το ωράριο ήταν εξαντλητικό, έφευγα στις επτάμισι το πρωί και επέστρεφα στο σπίτι στις εννέα και μισή το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά σ’ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας», σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ thepressroom.gr