Στη πλατεία Ναυαρίνου, ανάμεσα στα δεκάδες μαγαζιά που σου προσφέρουν κάτι για να φας στο χέρι, μπορεί κανείς να συναντήσει ένα μαγαζί που, χρόνια τώρα, ξεχωρίζει για την ποιότητα του. Όταν περάσεις από μπροστά του, θα σταματήσεις για να ακολουθήσεις τα βήματα που αποτελούν το περίφημο πια slogan του μαγαζιού:

«1. Πατάς 2. Ρουφάς 3. Δαγκώνεις… αλλιώς λερώνεις!»

Στο Valentino κρέπα τρως κάπως έτσι. Δε δοκιμάζεις, αλλά απολαμβάνεις στο έπακρο την ικανοποίηση της λιωμένης σοκολάτας που σε προκαλεί. O μεγαλύτερος γευστικός πειρασμός που ενδεχομένως θα συναντήσεις στη ζωή σου, ως λάτρης του Street food.


Συμμετείχε στο διαγωνισμό Thessaloniki best Street Food 2018. Δείτε το top 10!


 

Υλικά που ξεχωρίζουν 

Εδώ θα βρεις 33 είδη πραλίνας και 50 λαχταριστά υλικά για αλμυρή κρέπα. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα. Η ποικιλία που θα συναντήσεις θα σε βάλει σε διλήμματα, αφού το πιθανότερο είναι να μην ξέρεις πόσο πιο τέλεια μπορείς να κάνεις την κρέπα σου. Το πρώτο σου δίλημμα, βέβαια, είναι το αν θα διαλέξεις γλυκιά ή αλμυρή κρέπα. Και αυτό γιατί στο Valentino Κρέπα υπάρχουν δύο διαφορετικά φύλλα, ένα για κάθε είδος κρέπας, κάτι που όπου και να γυρίσεις, δε το συναντάς αλλού.

Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μια μονομερή απόλαυση, και αυτό γιατί αμέτρητα τα αγνά υλικά που θα συναντήσεις μπορούν να γεμίσουν ένα τοστ που θα δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος βασισμένος στις ορέξεις σου. Τοστ και κρέπα γίνονται αποκλειστικότητα σε ένα μαγαζί που σερβίρει αναμφισβήτητη ποιότητα.

Τιμές σταθερά προσιτές

Από το 2008, όταν και ξεκίνησε η κρίση, οι τιμές στις οποίες μπορείς να απολαύσεις την κρέπα σου, δεν έχουν αλλάξει. Ξεκινώντας από τα 2.40 ευρώ, συνδυάζεις ό,τι εσύ θέλεις για να δημιουργήσεις την γευστική επιλογή που ταιριάζει στον ουρανίσκο σου. Value for money; Σίγουρα!

Παράδοση στο χρόνο

Ίσως για αυτό και η κρέπα στο μαγαζί που εδώ και 33 χρόνια αποτελεί σταθερή αξία, μαζί με το τοστ για τους -ανέκαθεν λάτρεις του αλμυρού-, έχει γίνει λατρεία στους φοιτητές. Όσοι περνούσαν κάποτε με τα βιβλία της σχολής στα χέρια για να δοκιμάσουν από την περίφημη creperie της Ναυαρίνου, μεγάλωσαν, έκαναν παιδιά και μεταβίβασαν την αγάπη τους για την παράδοση στην ποιότητα. Γιατί το Valentino Crepa είναι κυρίως αυτό. Η γευστική λατρεία που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Δημητρίου Γούναρη 25

Ώρες Λειτουργίας 
Κυριακή-Πέμπτη 11:00 – 04:00
Παρασκευή-Σάββατο 11:00 – 06:00