Η UrbanAct ανακοινώνει την έναρξη της υλοποίησης ενός ιδιαίτερου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών, αυτή τη φορά σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με τον τίτλο «Χρώμα Στα Νοσοκομεία«.

Τα τελευταία χρόνια η UrbanAct έχει υλοποιήσει σποραδικά μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε χώρους Νοσοκομείων, όπως το Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, το ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης, το Παίδων Αγ. Σοφία, το Τζάνειο-Πειραιά κ.ά.

Με αφορμή την πρόκληση που βιώνουμε όλοι μας με τον covid-19 φέτος, η UrbanAct αποφάσισε να ενώσει αυτές τις δράσεις της και να τις θέσει υπό την σκέπη ενός νέου προγράμματος, κατά αναλογία του προγράμματος που τρέχει στα δημόσια σχολεία από το 2005 (το «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»).

Το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία» υλοποιείται με την συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti και της streetart, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την στήριξη χορηγών, εταιρειών, ιδιωτών κ.ά.

Το πρόγραμμα εκκινείται φέτος με δύο μεγάλες εξωτερικές τοιχογραφίες σε δύο νοσοκομεία αντίστοιχα: στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη το διάστημα 18-24 Ιουλίου και στην Αττική τον Σεπτέμβριο (θα ανακοινωθεί σύντομα το Νοσοκομείο που θα επιλεγεί).

Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες έχουν θεματική το «σας ευχαριστούμε» στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στη πρώτη μεγάλη τοιχογραφία η οποία υλοποιείται στο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης συμμετέχει ο καλλιτέχνης Same84.

Μέγας χορηγός είναι η Praktiker Hellas και χορηγοί οι εταιρείες Isomat, Flamestore.gr και Dronevideos.gr

Οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να δώσουν με το μοναδικό τους τρόπο, χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αυτό των νοσοκομείων.

Περισσότερες πληροφορίες: urbanact.gr
Facebook: Urbanact.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ