Η ευχή «να κρατούσε το καλοκαίρι λίγο ακόμα» φέτος πραγματοποιείται! Το πιο ξεχωριστό ραντεβού της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στο τέλος του Σεπτέμβρη, για έβδομη φορά, στη Ρωμαϊκή Αγορά και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης γίνεται για τρεις μέρες ο μοναδικός προορισμός μικρών και μεγάλων.

Στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς ανοίγει, γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα και υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, με έναν τρόπο… αξέχαστο!

Μουσική και σινεμά, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου αστικού πικ-νικ! Αυτή είναι η «καρδιά» του προγράμματος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, το οποίο όπως κάθε χρόνο επιφυλάσσει εκπλήξεις! Πιστό στον σκοπό που είχε θέσει από την πρώτη του χρονιά, να αναζητά τις νέες μουσικές της Θεσσαλονίκης, το ΠΙΚ-ΝΙΚ, παρουσιάζει και φέτος μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα, ενώ η κάθε ημέρα κλείνει με την προβολή μίας ταινίας στον πιο απροσδόκητο θερινό κινηματογράφο της πόλης! Φυσικά από το πρόγραμμά του, δε θα λείψουν οι προβολές ταινιών μικρού μήκους.

Πικ Νικ Urban Festival: Πως ξεκίνησαν όλα

Τον Αύγουστο του 2012, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης ένα φεστιβάλ που καλούσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να κάνουν πικ-νικ, να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές στο εσωτερικό ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

Ο στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival

Στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival από το ξεκίνημά του, ήταν να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των σύγχρονων πόλεων και των κατοίκων τους, με τους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν στον αστικό ιστό. Σε όλη την πορεία του, όχι μόνο εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης αλλά έθεσε το ερώτημα της «κοινωνικοποίησης» αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.

Από το Πικ Νικ Urban Festival όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει συγκροτήματα για όλα πραγματικά τα γούστα! Το 2014 οι EKMEK είχαν κλείσει μια υπέροχη βραδιά, παρουσιάζοντας τον καινούριγο τους τότε δίσκο «ο Φυγάς». Το ομώνυμο τραγούδι όπως παίχτηκε μια νύχτα με φεγγάρι στο Πικ Νικ έγινε το teaser του δίσκου! Απολαύστε μερικές στιγμές μέχρι τα επόμενα.

ΕΚΜΕΚ: Ο Φυγάς

Από το Πικ Νικ Urban Festival όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει συγκροτήματα για όλα πραγματικά τα γούστα! Το 2014 οι EKMEK είχαν κλείσει μια υπέροχη βραδιά, παρουσιάζοντας τον καινούριγο τους τότε δίσκο "ο Φυγάς". Το ομόνυμο τραγούδι όπως παίχτηκε μια νύχτα με φεγγάρι στο Πικ Νικ έγινε το teaser του δίσκου! Απολάυστε μερικές στιγμές μέχρι τα επόμενα!!#πικνικ2019 #missedyou#ekmek

Gepostet von Πικ Νικ Urban Festival am Dienstag, 6. August 2019

 

*Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

info
ΠΙΚ-ΝΙΚ 2019
27-29  Σεπτεμβρίου
Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
www.urbanpicnic.gr

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2430880980299150/

Facebook:https://www.facebook.com/PicNicUrbanFestival/

Instagram: picnicurban

Διοργάνωση: Parenthesis)

Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης & υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

*Φωτογραφίες από τη facebook page του Πικ Νικ Urban Festival

από έως
Δράσεις