Δεν υπάρχει μέρα που να μην αγαπάμε τον άνθρωπο που μας έφερε στον κόσμο, τη μαμά μας. Υπάρχει, όμως, μία μέρα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σ’ αυτή και που της εκδηλώνουμε λίγο παραπάνω την αγάπη μας. Αυτή είναι παγκοσμίως γνωστή ως «Γιορτή της Μητέρας» και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Στο «Παιδικόραμα», τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο  στο Πανόραμα, η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή και γιορτάζεται με τον πιο όμορφο τρόπο. Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά αποτελούν μια μεγάλη παρέα, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στους εσωτερικούς, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου.

Οι παιδικές χαρές και τα γήπεδα που διαθέτει αντηχούν με γέλια και φωνές μικρών και μεγάλων, καθώς όλες οι δράσεις αποσκοπούν στην χαλαρότητα, την ξεγνοιασιά και τη διασκέδαση. Το περιβάλλον, κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες των παιδιών και διακοσμημένο με χειροτεχνίες, εικαστικές δημιουργίες με ζωντανά, φωτεινά χρώματα και παιδικές φωτογραφίες, δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα γι’ αυτήν τη ημέρα.

Κι επειδή η μαμά έχει την τιμητική της, δε θα γινόταν να μην υπάρχουν δώρα και πολλές εκπλήξεις γι’ αυτήν. Τα πλεξουδοχτενίσματα, το μακιγιάζ και το μανικιούρ, τα μοσχομυριστά μπισκότα, διακοσμημένα από τα χεράκια των παιδιών, το χειροποίητο κολιέ, το λουλουδένιο γλαστράκι προκαλούν πολλά χαμόγελα και συγκίνηση σε όλες τις μαμάδες. Εννοείται, όμως, πως υπάρχουν και πολλές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους. Οι εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι, το face painting με χαρούμενα χρώματα και σχήματα, ο διασκεδαστικός στίβος περιπέτειας, τα παιχνίδια ποδοσφαίρου, το εργαστήρι ενδυματολογίας, αλλά και η ρομποτική θα τους χαρίσουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό που κάθε γονιός θέλει να βλέπει στο πρόσωπο του παιδιού του.

Η «Γιορτή της Μητέρας» δεν είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά αποτελεί μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου «Παιδικόραμα». Ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός της Ανατολικής Θεσσαλονίκης διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Πανόραμα, σε μία φανταστική τοποθεσία με υπέροχη θέα το βουνό του Χορτιάτη, τον ευρύτερο κάμπο Θέρμης – Τριαδίου και τον Θερμαϊκό Κόλπο, όπου κυριαρχεί το πράσινο, το καθαρό οξυγόνο και οι ήχοι της φύσης. Έχοντας ως γνώμονα την ομαλή κοινωνικοποίηση και ένταξη των παιδιών στο νέο τους σχολικό περιβάλλον, το «Παιδικόραμα» έχει διαμορφώσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα ώστε να περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων. Μέσω αυτών δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τα καινούργια ερεθίσματα που δέχονται, όπως επίσης να αντιληφθούν την έννοια της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ τους.

Ιδιαίτερη αναφορά απαιτείται να γίνει στο εξιδεικευμένο προσωπικό του ιδιωτικού παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου «Παιδικόραμα». Οι καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί του διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα, αλλά και την απαραίτητη αφοσίωση για να ασχοληθούν αποτελεσματικά με την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών, προσφέροντας τη βάση για σωστή διαπαιδαγώγηση στην προσχολική ηλικία του παιδιού και μια επιτυχημένη εξέλιξη στη μετέπειτα πορεία της ζωής του. Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί πως μπορεί να εξυπηρετήσει με σχολικό λεωφορείο τους μικρούς μαθητές στις περιοχές του Πανοράματος, της Θέρμης, του Τριαδίου,της Καλαμαριάς, της Πυλαίας, της Χαριλάου και της Τούμπας.

Το «Παιδικόραμα», ιδιωτικός παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο, σάς περιμένει να το επισκεφθείτε με τα παιδιά σας στις εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στη διεύθυνση Ηροδότου 7 στο Πανόραμα (στον περιφερειακό δρόμο Θέρμης – Πανοράματος, στροφή LIDL, τηλέφωνο: 2310486333) την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα «11.00 π.μ.-15.00 μ.μ.» στο ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ OPEN DAY, στη μεγάλη γιορτή «Εσύ+εγώ μαζί…», αφιερωμένη στη μαμά.

Δείτε παρακάτω την αφίσα της εκδήλωσης:

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: