Το Beyond The Walls διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό “Thessaloniki’s pancake challenge” και ο νικητής θα κερδίσει ένα πλήρες brunch 4 ατόμων.
Το Beyond The Walls μας δίνει την συνταγή για το μίγμα και εμείς βάζουμε την φαντασία μας ώστε να δημιουργήσουμε το νοστιμότερο pancake της Θεσσαλονίκης. Το νικητήριο pancake θα μπει τιμής ένεκεν στον νέο κατάλογο του Beyond The Walls, δίπλα στο νικητήριο pancake του 2020. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε story το pancake σας και να κάνετε tag το @beyondthessaloniki. Έπειτα ο Chef του Beyond The Walls @nigresmitre θα διαλέξει τον νικητή/ νικήτρια.
Ο διαγωνισμός ισχύει για όλο τον Ιανουάριο και μόλις ανοίξει το BEYOND the Walls ο νικητής θα μπορέσει να πάρει την παρέα του και να εξαργυρώσει το έπαθλο του.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το βούτυρο μας να λιώσει χωρίς να βράσει!
2. Βάζουμε τα στερεά υλικά μας όλα μαζί (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, ζάχαρη)
3. Σε μια μπασινα βάζουμε το γάλα και το αυγό μας και τα χτυπάμε ελαφρώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά μας στο γάλα σιγά σιγά και τα χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέσουμε το βούτυρο, χτυπάμε λίγο ακόμα και το αφήνουμε.
4. Λαδωνουμε το τηγάνι μας με λίγο ηλιέλαιο, ρίχνουμε μια κουτάλα μικρή από το μείγμα μας, στρώνουμε και αφήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά.
Μόλις δούμε φουσκάλες στο πάνω μέρος είναι έτοιμο για γύρισμα. Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για αλλά 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη, σκουπίζουμε το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε. .
.
* Μυστικό για αφράτα pancakes: Αφήστε την ζύμη 1-2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε στη Facebook Page του Beyond The Walls