Τι θα φάμε σήμερα; Μια ερώτηση, χιλιάδες συναισθήματα! Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να μαγειρέψουν, αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλεις αυτήν τη φορά να κάνεις κάτι διαφορετικό ή απλά αν λατρεύεις το κοτόπουλο, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για εσένα!

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία μεγαλώνουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τρέφονται με αγνές, φυτικές τροφές, εξασφαλίζοντας την μοναδική, αυθεντική γεύση του ορεινού κοτόπουλου με σιγουριά, δίνουν την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση!

Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες σύκα και κυδώνια

 

Υλικά (για 6 άτομα)

• 1 κοτόπουλο σε μερίδες (ή 6 ολόκληρα μπούτια)

• 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

• 2 κυδώνια καθαρισμένα κομμένα κυδωνάτα

Για τη μαρινάτα

• 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
• 1 πορτοκάλι βιολογικό (τη φλούδα του)
• 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
• 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
• 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
• 4-5 κόκκους μπαχάρι
• Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάτας.
  3. Βυθίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα ώστε να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  4. Αραδιάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα σύκα και τα κυδώνια και τοποθετούμε από πάνω τους τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  5. Περιχύνουμε με τη μαρινάτα.
  6. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.