Τι θα φάμε σήμερα; Μια ερώτηση, χιλιάδες συναισθήματα! Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να μαγειρέψουν, αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλεις αυτήν τη φορά να κάνεις κάτι διαφορετικό ή απλά αν λατρεύεις το κοτόπουλο, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για εσένα!

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία μεγαλώνουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τρέφονται με αγνές, φυτικές τροφές, εξασφαλίζοντας την μοναδική, αυθεντική γεύση του ορεινού κοτόπουλου με σιγουριά, δίνουν την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση!

 Κοτόπουλο μαγειρευτό με σαφράν, ντομάτα και πορτοκάλι

Υλικά (για 4 άτομα)

• 10 μπούτια ή 16 φτερούγες κοτόπουλου
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
• 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
• 2 ντομάτες τριμμένες
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 πορτοκάλι (τον χυμό του και το ξύσμα από το μισό)
• 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
• 2 δαφνόφυλλα
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε
    για 6-8 λεπτά από όλες τις πλευρές του.
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  4. Σοτάρουμε 4 λεπτά και βάζουμε τον μαραθόσπορο, το σκόρδο και τον κρόκο.
  5. Σοτάρουμε για 2 επιπλέον λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και
    τον πελτέ.
  6. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη δάφνη και τον ζωμό.
  7. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  8. Σιγοβράζουμε το μείγμα σκεπασμένη την κατσαρόλα μία ώρα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  9. Αν έχουν μείνει πολλά υγρά, στο τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Γνωρίστε τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ
Επισκεφτείτε τη facebook page των Κοτόπουλων ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ