Με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ακολούθησε το παράδειγμα της Ιταλίας. Αποφάσισε, δηλαδή, να κλείσει όλα τα καταστήματα, πλην των σούπερ μάρκετ, των φούρνων και των φαρμακείων. Μέχρι τώρα τα σούπερ μάρκετ λειτουργούσαν με το κανονικό τους ωράριο, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το ωράριο διευρύνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Συγκεκριμένα, θα ανοίγουν από τις 7 το πρωί και θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Παράλληλα, θα ανοίγουν κανονικά και τις Κυριακές από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Αυτό θα ξεκινήσει από αύριο, Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκαν και άλλα σημαντικά μέτρα όσον αφορά τον τρόπο αγορών και τα σούπερ μάρκετ. Βλέποντας τις εικόνες συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ τις περασμένες ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «φρένο» στον αριθμό των πολιτών που θα μπορούν να κάνουν παράλληλα τις αγορές τους.

Πλέον, θα μπορεί να μπαίνει στον χώρο ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένα συνοικιακά καταστήματα δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πάνω από πέντε άτομα τη φορά, ενώ ο αριθμός αυτός θα είναι σαφώς αυξημένος σε μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, έχει μπει πλαφόν στα αντισηπτικά με κάθε καρότσι να έχει δικαίωμα μέχρι τρία.