Η εταιρία θεάτρου ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ και η Thessaloniki Walking Tours επιχειρούν μια ή και περισσότερες απαντήσεις και ζωντανεύουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τη συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του Πολκ και μαζί της μια ολόκληρη εποχή.

Μια ανεξιχνίαστη δολοφονία. Μια εποχή σκληρή, εκείνη του Ψυχρού Πολέμου. Μια υπόθεση που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο. Μια σειρά από πρόσωπα που παίζουν έναν αδιευκρίνιστο ρόλο σε αυτήν. Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι ένα σκοτεινό πολιτικό θρίλερ αν δεν άφηνε μέχρι τις μέρες μας ένα ερώτημα σε εκκρεμότητα:

Ποιος σκότωσε τον Τζώρτζ Πολκ;

Πίσω από τις πολλαπλές εκδοχές μιας ανεξιχνίαστης δολοφονίας αναζητούμε μια απάντηση στο ερώτημα αλλά και τις πολλαπλές εκδοχές της πραγματικότητας μιας δύσκολης εποχής. Με σκηνοθέτη τον Στάθη Μαυρόπουλο και  ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, τη συμμετοχή ηθοποιών, χορευτών, μουσικών, βίντεο, αρχειακού υλικού, ψηφιακού χάρτη και καλλιτεχνικής φωτογραφίας επιχειρούμε να εισχωρήσουμε σε αυτή την υπόθεση που εκτυλίσσεται για τρεις ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όχι μόνο ως αδιαπέραστο νουάρ μυστήριο αλλά και ως γεγονός που αποκαλύπτει τη σύνθετη πραγματικότητα μιας εποχής.

Σημείο με σημείο, σταματώντας σε δρόμους, πλατείες, κτήρια, εισόδους πολυκατοικιών, πάρκα, αφηγούμαστε τη συγκλονιστική ιστορία της δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζώρτζ Πολκ τον Μάιο του 1948, και προσπαθούμε να ανασυνθέσουμε την ατμόσφαιρα της περιόδου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Ξεναγός: Τάσος Παπαδόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Βουρλιώτης, Μαρία Κατσιά, Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Δήμητρα Σταματίου
Μουσική στο δρόμο παίζει το κουαρτέτο νέων μουσικών, μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA, 2016) αποτελούμενο από τους: Χριστίνα Μπαλή:  Φλάουτο, Καλλιφώνη Σαραντάκου: Βιόλα, Ορφέα Σαραντάκο: Βιολί, Άρτεμις Κουκουζίκα: Βιολοντσέλο
Χορεύουν οι JITTERBUGS SKG: Ξένια Βασιλείου, Ηλίας Καλπάκας, Μάγδα Νέννου, Πέτρος Πασβάντης, Νίκος Στράκας, Ραφαέλα Τρούπκου
Βίντεο εγκατάσταση: Γιώργος Κόγιας
Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Δημιουργία ψηφιακού χάρτη: Τριαντάφυλλος Σταυρίδης
Στο πλαίσιο της δράσης λειτουργεί ατομική έκθεση φωτογραφίας της Τζίνας Άρχοντα στο βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία» (Βαφοπούλου 20)

info
15/ 16 και 17 Οκτωβρίου
Σημείο Συνάντησης: Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ώρα: 18:30
Συμμετοχή: 18 Ευρώ
Κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις ΕΔΩ

*Η παράσταση επιχορηγείται και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

*Χορηγός: Liafarm-Stroumsas

από έως
Θέματα Δράσεις