Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Αύγουστο με πληθώρα εκδηλώσεων το τριήμερο που ακολουθεί (30/8-01/9). Μοναδικά φεστιβάλ κάτω από τον έναστρο ουρανό, χορός, φαγητό, μπύρα, χρώματα είναι μερικές από τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η πόλη. Το τριήμερο (23-25/8), λοιπόν, ξεκινάει και εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες αγαπημένες προτάσεις για να το περάσετε αξέχαστα. Ρίξτε μια ματιά και καλή διασκέδαση!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Thessaloniki Beer Festival

Την Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας.

To μεγαλύτερο festival μπύρας της χώρας έρχεται και πάλι, με την 3η ακόμα πιο εξελιγμένη εκδοχή του, προσφέροντας για 3η συνεχόμενη χρονιά την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας.


Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Το Mediterranean Cosmos, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών (International Youth Band Festival) που πραγματοποιείται στη Σίνδο του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου, υποδέχεται την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 20:00 τη Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς (Lovech Youth Wind Orchestra) από τη Βουλγαρία.


Παρά θιν’ αλός 2019

Συμφωνικά έργα και αξιόλογοι καλλιτέχνες συναντιούνται και φέτος με το κοινό της πόλης σε μια πολυδιάστατη γιορτή της μουσικής με έμφαση στην πρωτογενή καλλιτεχνική παραγωγή.

Πέντε επιλεγμένες μουσικές συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Καλαμαριάς «Παρά θιν’ αλός», που πραγματοποιείται φέτος για  29η  συνεχή χρονιά και φιλοδοξεί να συνεπάρει το πολυπληθές κοινό, βάζοντας και πάλι την ποιοτική του σφραγίδα στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις της πόλης.


Θέρμης Δρώμενα

Ο Πολιτισμός είναι η απάντηση του Δήμου Θέρμης στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Πολιτισμός που αφυπνίζει και ενεργοποιεί πολίτες. Πολιτισμός για όλους και παντού.

Τα «Θέρμης Δρώμενα”, η πολυθεματική και πολυποίκιλη γιορτή του Δήμου Θέρμης έχει ξεπεράσει τα όρια της, ψυχαγωγεί και διασκεδάζει, παρουσιάζει το έργο των πολιτιστικών  τμημάτων, στηρίζει και προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία και αποτελεί την απαρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 19.30 | πάρκο | ΠΛΑΓΙΑΡΙ
Παράσταση Καραγκιόζη | Θέατρο Σκιών Οδυσσέα Κανλή

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 19.30 | 4ο Δημοτικό Σχολείο| ΘΕΡΜΗ
Μουσική βραδιά “Mια βραδιά αλλιώς” / Σύλλογος Μακεδόνων

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 20:30 | Αύλειος χώρος Αθλητικού Κέντρου| Ν. ΡΥΣΙΟ
ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ – Παραδοσιακή τοπική γιορτή

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 21:00 | ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ
Αντάμωμα Παράδοσης: Kύπρος – Λευκάδα – Κέρκυρα / Χορευτικός Όμιλος Θέρμης


Πανηγύρι Άγιου Μάμα

Άνοιξε χθες Πέμπτη 29 Αυγούστου τις πύλες του για το κοινό ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Βόρειας Ελλάδας, το φημισμένο πανηγύρι του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική, ένα οικονομικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και συνάμα κοινωνικό γεγονός για τον γειτονικό νομό και όχι μόνο.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


Η Μέρα με τα Χρώματα

Τα Χρώματα δεν είναι ένα απλό φεστιβάλ, είναι η χώρα των πολύχρωμων ονείρων. Είναι ένα μέρος που όλα μπορούν να συμβούν, μια στιγμή στον χρόνο που όλοι γίνονται ένα κάτω από τα πολύχρωμα σύννεφα.  Οκτώ χρόνια μετά, μία ιδέα που φάνταζε τρελή στην Ελλάδα του 2012, σήμερα έχει μετουσιωθεί σε μία ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργίας εμπειριών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ