Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει αναβάλει πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και να έχει τρομοκρατήσει πολλούς από εμάς, ωστόσο εμείς θα σας προτείνουμε να μην πανικοβληθείτε, να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε καλά στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Δείτε παρακάτω τη λίστα που σας ετοιμάσαμε, με προτάσεις για μικρούς και μεγάλους, για το τριήμερο (28/2-01/3) που ακολουθεί και καλή διασκέδαση.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

EPIC Carnival Party

Το EPIC Party επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ στην πιο αγαπημένη μας εκδοχή, την καρναβαλική, και στην πόλη που ξέρει να το γλεντάει.

Στα ηχεία η Britney Spears, οι Backstreet Boys, ο Κώστας Μπίγαλης, οι ONE, ο ΛΕ-ΠΑ, ο Σάκης Ρουβάς και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες, που τα τραγούδια τους θα μας ξεσηκώσουν και θα μας παρασύρουν σε έναν ατελείωτο χορό. Φυσικά, θα ακούσουμε και μουσικά διαχρονικά κομμάτια που έγραψαν ιστορία και έχουμε όλοι κάποια στιγμή στη ζωής μας σιγοτραγουδήσει. Θα ταξιδέψουμε μουσικά στη δεκαετία των 80’s, 90’s και θα γλεντήσουμε με Pop, Disco, RNB και Trash κομμάτια.


Θεατρικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ στο Mediterranean Cosmos

Το Mediterranean Cosmos υποδέχεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και παρουσιάζει δύο μοναδικές θεατρικές παραστάσεις για παιδιά.

«Η πεντάμορφη και το τέρας», μία σύντομη θεατροποιημένη εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού, με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, όπου μια όμορφη κοπέλα γίνεται αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος προκειμένου να σώσει τον πατέρα της.

«Το ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μία δράση-παράσταση με χιούμορ, χρώμα και ζωντανή μουσική, με κεντρικό ήρωα, όχι ένα άσχημο παπί αλλά ένα μικρό κυκνάκι που βρέθηκε τυχαία να μεγαλώνει ανάμεσα σε πάπιες.


Περιοδικές εκθέσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Μέχρι το καλοκαίρι το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί δύο περιοδικές εκθέσεις παραγωγής του. Στην περιοδική έκθεση «Δύο Συλλογές σμίγουν» παρουσιάζονται 129 πολιτιστικά αγαθά, φορητές εικόνες, αντικείμενα ιδιωτικής λατρείας, λειτουργικά σκεύη, άμφια, ιερά κειμήλια που χρονολογούνται από τον 14ο έως και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Πληροφορίες
Έως 30 Σεπτεμβρίου 2020
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2
Τηλ. 2313 306400
Είσοδος ελεύθερη


Έτος Μπετόβεν Ι (Pastorale)

Η ΚΟΘ γιορτάζει τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν με μία σειρά συναυλιών. Η πρώτη περιλαμβάνει την «Ποιμενική Συμφωνία» και το «Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, τσέλο και πιάνο», που θα ενώσει επί σκηνής τρεις διακεκριμένους Έλληνες σολίστες με την ΚΟΘ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού μαέστρου Christoph Poppen.

Πρόγραμμα:
Καρλ Μαρία φον Βέμπερ (1786-1826): Εισαγωγή από την όπερα ‘Όμπερον’
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο και ορχήστρα σε ντο μείζονα, έργο 56
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Συμφωνία αρ.6 σε φα μείζονα, έργο 68 («Ποιμενική»)


Έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη»

Η έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη», που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), μεταφέρεται από την Αθήνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.

Πληροφορίες
Έως 31 Μαΐου 2020, Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Προβλήτα Α’, Λιμάνι
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή:12.00-15.00
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. 2310 556189


Ατομική έκθεση με τίτλο «The Olives by Valaes»

Με θέμα το διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνικό σύμβολο, την Ελιά, το Makedonia Palace και η Loudos Fine Art & Auctions παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή, με τίτλο “The Olives by Valaes”. Oι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα αντικρίσουν έναν «εικαστικό» ελαιώνα στο lobby του Makedonia Palace, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης 3 γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον εικαστικό Sake.