Για ακόμα μία εβδομάδα συγκεντρώσαμε πλούσιες εκδηλώσεις για να μην μείνετε ούτε μία μέρα κλεισμένοι στο σπίτι και να χαρείτε τη χειμερινή πόλη. Και αν θέλετε, μάλιστα, να κάνετε διάφορες δραστηριότητες χωρίς να σας κοστίσουν τίποτα, τότε η παρακάτω λίστα με όσα μπορείτε να κάνετε δωρεάν στην πόλη την εβδομάδα που διανύουμε (13-19/1) θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Καλή εβδομάδα!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη»

Η έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη», που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), μεταφέρεται από την Αθήνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.

Πληροφορίες
Έως 31 Μαΐου 2020, Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Προβλήτα Α’, Λιμάνι
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή:12.00-15.00
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. 2310 556189


Ατομική έκθεση με τίτλο «The Olives by Valaes»

Με θέμα το διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνικό σύμβολο, την Ελιά, το Makedonia Palace και η Loudos Fine Art & Auctions παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή, με τίτλο “The Olives by Valaes”. Oι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα αντικρίσουν έναν «εικαστικό» ελαιώνα στο lobby του Makedonia Palace, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης 3 γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον εικαστικό Sake.


Ατομική Έκθεση του Γιάννη Φίλιππα «Άνθρωποι»

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Φίλιππα, με τίτλο «Άνθρωποι». Στην έκθεση απεικονίζει πορτραίτα σύγχρονων ανθρώπων σε διαστάσεις μικρογραφίας, μέσα από τα οποία αποδίδει τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και αξιών.

Πληροφορίες
Vlassis Art Gallery, Βέροιας 6


Βιωματικό σεμινάριο με τον Αντώνη Ρέμο »με λόγια απλά…»

Ένα πρωτότυπο βιωματικό σεμινάριο με τον αγαπημένο τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο, διοργανώνουν το «Ωδείο Βορείου Ελλάδος» και η «Πολιτεία Πολιτισμού».

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Βορείου Ελλάδος και απευθύνεται σε όσους αγαπούν το τραγούδι και τη μουσική.

Πληροφορίες
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18:30
Αίθουσα συναυλιών Ωδείου Βορείου Ελλάδος
Εθν.Αντιστάσεως 16, Καλαμαριά, 1ος όροφος
Τ: 2310 422 885 , 2310 422 742
www.conservatoire.gr , [email protected]


Boulevard of broken dreams – μουσική παράσταση

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 19.30 ο Κώστας Βόμβολος με τους φοιτητές του τμήματος θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Boulevard of broken dreams», στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Πληροφορίες
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Αγίου Δημητρίου 159Α