Έτοιμο είναι το υπαίθριο πάρκινγκ στην περιοχή του Ποσειδωνίου, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ήδη ο χώρος έχει ασφαλτοστρωθεί και έχουν γίνει οι απαραίτητες διαγραμμίσεις έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν οργανωμένα. Έχουν γίνει επίσης ξεχωριστά σημεία για τη στάθμευση λεωφορείων αλλά και οχήματα των ΑμεΑ, με τις ειδικές σημάνσεις που θα βάφουν για να είναι ευδιάκριτες,

Η έκταση πέριξ έχει καθαριστεί,  ενώ αναμένεται να ενισχυθεί ο ηλεκτροφωτισμός με δεκάμετρους ιστούς, οι οποίοι αναμένεται να παραδοθούν σε περίπου 2 εβδομάδες.
Συνολικά το υπαίθριο πάρκινγκ διαθέτει 170 θέσεις για Ι.Χ., 15 θέσεις για λεωφορεία και δέκα θέσεις για οχήματα ατόμων με αναπηρίες.

Μπορεί ο χώρος να μην έχει παραδοθεί επίσημα, αλλά αρκετοί είναι οι οδηγοί που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους.

Το υπαίθριο πάρκινγκ, που λειτουργούσε άτυπα στο ίδιο εγκαταλελειμμένο σημείο επί πολλά χρόνια, θα ανακουφίσει σημαντικά και με οργανωμένο πλέον τρόπο την πυκνοκατοικημένη περιοχή του 5ου διαμερίσματος και επιπλέον θα εξυπηρετεί και τους επισκέπτες της πόλης.
Ο χώρος παραδόθηκε σε χρήση την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες, με εντολή του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, έτρεξαν προκειμένου να διαμορφώσουν τον χώρο στάθμευσης στην περιοχή της Express Service, μετά το Μέγαρο Μουσικής, ώστε να σταθμεύσουν τα οχήματα των επισκεπτών που αναμενόταν να μεταβούν στην παρέλαση. Όπερ και εγένετο. Το πάρκινγκ διαμορφώθηκε και ήταν έτοιμο για την 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της παρέλασης. Και πράγματι γέμισε ασφυκτικά από 1.500 ΙΧ αυτοκίνητα στο σύνολο της μέρας, τα οποία λόγω και της διαγράμμισης, πάρκαραν χωρίς προβλήματα και με άνεση. Παράλληλα, οι οδηγοί των αυτοκινήτων αξιοποίησαν και τον διπλανό χώρο, αφού ο δήμος τον έστρωσε, έστω προσωρινά, με 3Α, γι’ αυτό το σκοπό.

Οι πόροι για να ασφαλτοστρωθεί και να διαμορφωθεί κι εκείνος ο χώρος σε πάρκινγκ δεν επαρκούσαν και η διοίκηση του δήμου θα αναζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον κονδύλια, ώστε να αποκτήσει και εκείνος ανάλογα χαρακτηριστικά.

Πηγή: voria.gr