Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα, Πέμπτη (8/11), η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα, για 12 ώρες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΤΑΧΙ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, από τις 04:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην Ευελπίδων. Στην απεργία θα συμμετάσχουν και τα ταξί της Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε στο TyposThes ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης, κ. Κλήμης Λεοντιάδης.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, οι ταξιτζήδες ζητούν άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές σημειώνοντας ότι «μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού». Επίσης ζητούν «άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς» και «άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά».

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντιάδη στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με εφαρμογές και με κάποιες «εταιρείες φαντάσματα». «Προσπάθησαν πολλές φορές να εισέλθουν, αλλά δεν βρίσκουν έδαφος, γιατί έχουμε οργανωμένα δίκτυα, οργανωμένες εταιρείες δικές μας, οι οποίες λειτουργούν νόμιμα και δεν αφήνουν να παρεισφρήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα», αναφέρει.

Εκδικάζεται αγωγή εναντίον του Λυμπερόπουλου

Στην ίδια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας επισημαίνεται ακόμη: «Ο εκφοβισμός με διώξεις και αγωγές στοχεύει στην απαγόρευση της δημοσιοποίησης των απόψεών μας. Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει. Το ταξί υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Για εμάς είναι η δουλειά μας. Για άλλους ένα ακόμη προϊόν. Το δημοκρατικό δικαίωμα των εκπροσώπων του κλάδου μας να έχουμε γνώμη και άποψη για τη δουλειά μας θα υπερασπιστούν στο δικαστήριο (8/11/18), ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας». Σημειώνεται ότι στις 8/11 εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του Προέδρου της ΠΟΕΙΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση. Από την πλευρά της, η BEAT κάνει λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού».

Πηγή: typosthes.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ