Την αισιοδοξία του πως το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο σωστό δρόμο μετά και τη σύσκεψη φορέων της πόλης παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης υποστήριξε πως η κυβέρνηση έδειξε πως το ζήτημα αποτελεί μια από τις βασικές της προτεραιότητες, επιβεβαιώνοντας πως η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και της γύρω περιοχής. Ωστόσο, θεώρησε παρακινδυνευμένο να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον χρόνο έναρξης των εργασιών.

Αναλυτικά όσα είπε

Για τη σύσκεψη φορέων παρουσία και του πρωθυπουργού: «Η κυβέρνηση έδειξε πως το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πρώτη της προτεραιότητα. Περιφέρεια και Δήμος έχουν ήδη ξεκινήσει τη δουλειά για την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπήρξε, πλέον, και η δέσμευση των υπουργών πως θα τρέξουν οι διαδικασίες χωρίς καθυστερήσεις. Προχωράμε, πλέον, με στόχο το νέο γήπεδο που δεν θα είναι απλά ένα αναβαθμισμένο σπίτι του ΠΑΟΚ, αλλά και ένας τουριστικός πόλος έλξης για όλη την Ελλάδα».

Για τη χρηματοδότηση του περιβάλλοντος χώρου: «Η περιφέρεια μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια θα αναλάβει το κόστος για τη διαμόρφωση όχι μόνο του περιβάλλοντος χώρου, αλλά της ευρύτερης περιοχής γύρω από το γήπεδο. Θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση της περιοχής γύρω από το γήπεδο. Είναι πολύ νωρίς να πούμε πόσο θα κοστίσει. Περιμένουμε από την ΠΑΕ τις προτάσεις της, στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει με τις κυκλοφοριακές μελέτες. Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμη».

Για την πιθανή έναρξη των έργων: «Δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει πρόβλεψη. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, όπως κινούμαστε σε όλα τα ζητήματα, το δικό μας κομμάτι θα τρέξει ταχύτατα. Και η πίεση και η διεκδίκηση από την κυβέρνηση θα είναι μεγάλη. Βεβαίως, από τη χθεσινή συνάντηση προέκυψε το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά για το έργο αυτό. Είμαι αισιόδοξος πως το νερό μπήκε στο αυλάκι».

Πηγή: metrosport.gr