Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, σε συνέχεια των κινηματογραφικών προβολών στη Γειτονιά με μια κοινή ανάγκη για αφύπνιση, προβληματισμό και συλλογική συνεύρεση, συνεχίζει να διοργανώνει τις κινηματογραφικές προβολές στο Πάρκο Τσέπης.

Αυτή την Τετάρτη 24/7, στις 21.15′ ξεκινάει για το καλοκαίρι με πρώτη την ταινία που οι ίδιοι προτείνατε – και με πρόγραμμα για τις υπόλοιπες που θα ανακοινωθούν προσεχώς – το «Αλάτι της Γης (The Salt of the Earth)». Mια συμπαραγωγή Γαλλίας-Βραζιλίας 2014, των Τζουλιάνο Σαλγκάδo και Βιμ Βέντερς και διάρκειας 110.

Υπόθεση

Ένα ντοκιμαντέρ-σπουδή για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον του, όπου ο Βραζιλιάνος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο φωτογράφος και οικολογικός ακτιβιστής μοιράζεται μέσα από τις εικόνες του. Τα τελευταία 40 χρόνια, ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους, στα χνάρια μιας ανθρωπότητας που συνεχώς αλλάζει. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης Ιστορίας μας και έχει να παρουσιάσει ένα τεράστιο φωτογραφικό αρχείο ως αφιέρωμα στην ομορφιά του πλανήτη.

Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές. Για τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο οι άνθρωποι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν «Το αλάτι της Γης» . Η ζωή και το έργο του με τη δική του ματιά να παρατηρεί τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη , να προσεγγίζει και να θίγει με ευαισθησία πολλά επίκαιρα – πολιτικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντολογικά θέματα.

 

Το ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει 11 βραβεία, μεταξύ των οποίων

-Ειδικό Βραβείο «Un certain regard» στο Φεστιβάλ Καννών 2014.
-Ειδικό Βραβείο «Francois Chalais» στο Φεστιβάλ Καννών 2014.
-Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2014.
-Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Αμπού Ντάμπι 2014.
-Βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015.
-Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Δουβλίνου 2015.
Υποψήφιο, μεταξύ άλλων, για:
-Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015.
-Βραβείο Κοινού στα Ευρωπαϊκά Βραβεία 2015.
-Βραβείο Γκόγια Καλύτερου Ευρωπαϊκού Ντοκιμαντέρ 2015.

**Η είσοδος είναι δωρεάν
Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το ντοκιμαντέρ μεταξύ των παρευρισκόμενων, για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν.

 

info
Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 21.15
Πάρκο Τσέπης
Γειτονιά Αλ. Σβώλου

 

Ταινίες Θερινά Cinema summer 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ