Μια παρέα νέων σκέφτονταν και έβλεπαν εδώ και αρκετό καιρό προτάσεις για non Smoking καφέ, που κρύβουν και έναν χαρακτήρα για διάβασμα. Είχαν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και έψαχναν κάτι καινούργιο. Προτάσεις πολλές και διάφορες, αλλά καμία δεν τους ενθουσίαζε. Άλλωστε, η παρέα ήξερε όλα τα στέκια για ένα ήσυχο καφέ και διάβασμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τριγύρω στο κυλικείο της σχολής μια ομάδα που σχεδίαζε το tedx μιλούσε φωναχτά στα τηλέφωνα για το που θα συναντηθούν και πως θα δρομολογήσουν τις εκκρεμότητες για τη διοργάνωσή του:

-Ραντεβού στο Caravan οκ;

-Ναι, εκεί πίσω από το παλιό δημαρχείο, τα λέμε στις 5 το απόγευμα.

-Συγκεκριμένα, θα το βρεις πίσω από το Αλκαζάρ, Βενιζέλου με Εγνατία πίσω από το Χαμζά Μπέη Τζαμί, στα έργα του μετρό. Σίγουρα το γνωρίζεις.

Ανήσυχοι και περίεργοι άρχισαν να ψάχνουν ποιο είναι αυτό το Caravan. Πρώτη φορά άκουγαν αυτό το όνομα. Αποφάσισαν να καταφύγουν στη βοήθεια του google, το οποίο τους έβγαλε κάτι βαθμολογίες στην booking και στην expedia και θεώρησαν ότι έκαναν κάποιο λάθος.

-Συγνώμη, να ρωτήσω κάτι; Αποκρίθηκε στην ομάδα πιο δίπλα.

-Παρακαλώ, τι θα θέλατε;

-Τι είναι αυτό το Caravan για το οποίο μιλάτε;

-To Caravan είναι ένα bed & breakfast που διαθέτει 13 δωμάτια, αλλά και ένα καλαίσθητο No Smoking καφέ στο Lobby του, για εξωτερικούς επισκέπτες local που θέλουν να διαβάσουν, να παίξουν, να σχεδιάσουν διάφορα events, αλλά και για οικογένειες με παιδιά.

-Άρα, είναι και για καφέ έτσι;

-Ναι, είναι για διάβασμα σε ένα ήσυχο περιβάλλον, με καλό WIFI και προπάντων με μία αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην άνεση του σπιτιού σου. Μην σε αγχώνει αν καπνίζεις, καθώς διαθέτει μια κρυφή αυλή στην οποία κάθεσαι και κάνεις το τσιγαράκι σου και μετά συνεχίζεις το διάβασμά σου. Εμάς μας αρέσει πολύ είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια.

-Άψογα, μας έπεισες. Πάμε για διάβασμα για να το δοκιμάσουμε.

Ο πρώτος με το ποδήλατο, ο άλλος με το πατίνι  ο τρίτος με τα πόδια για να κάνει κάτι δουλειές τριγύρω και τα κορίτσια με το αστικό. Σε 10 λεπτά από τα πανεπιστήμια ήταν ακριβώς από έξω. Έξω από την μαύρη πόρτα ενός ροζ κτηρίου.

-Αυτό πρέπει να είναι, αποκρίθηκαν.

-Ναι, αυτό είναι. To γράφει και η ταμπέλα: «The Caravan Bed and Breakfast».

Η Κική άνοιξε την πόρτα με ένα πλατύ χαμόγελο αναφωνώντας: «Καλωσορίσατε καλώς μας ήρθατε».

-Γεια σας. Μπορούμε να καθίσουμε και μέσα στα τραπέζια;

-Μα φυσικά, όπου θέλετε, απλώς να γνωρίζετε ότι το απόγευμα έχει ένα event και θα πρέπει να μεταφερθείτε μετά τις 5 μπροστά στο lobby.

-Δώστε μου μισό λεπτό και θα έρθει η Βάλια να σας εξυπηρετήσει.

-Γεια σας παιδιά, σήμερα έχουμε και βότανα για κρύο τσάι, donuts και σπιτική λεμονάδα, αλλά και pink λεμονάδα και σπιτικό cheesecake. Σιγά σιγά άρχισαν να μην παρακολουθούν τη Βάλια και να χάνονται μέσα σε νοητά ταξίδια που προσφέρει η διακόσμηση του χώρου.

-Συγνώμη, πρώτη φόρα ερχόμαστε μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για το μέρος;

-Ναι, φυσικά. Το Caravan είναι ένα πανδοχείο που στο ισόγειο του λειτουργεί ένα χαρούμενο, άκαπνο «Τravel Café» από τις 8:00 το πρωί μέχρι της 22:00 το βράδυ, προσφέροντας απλόχερα τη φιλοξενία του και τον ζεστό του χαρακτήρα στους επισκέπτες. Επίσης, η φιλοσοφία του χώρου είναι να συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε κινείται στη δημιουργική και αισιόδοξη πλευρά της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας συνέργειες και events. To μόνο που χρειάζεται είναι να μας πάρετε ένα τηλέφωνο και η αίθουσα που κάθεστε είναι δική σας. Γι’ αυτό και πολλές ομάδες έρχονται στον συγκεκριμένο χώρο.

-Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι το μάθαμε και εμείς.

-Να μας έρχεστε πιο συχνά τότε. Ετοιμάζουμε διάφορα από Σεπτέμβριο, θα υπάρχει πιο μεγάλη ποικιλία σε cakes, πρωινά και άλλα καλούδια.

Υγ. Το “The Caravan” σάς καλεί, λοιπόν, να γίνετε και εσείς ένας συνεπιβάτης του στο ξέφρενο ταξίδι του. Είστε έτοιμοι;

Το “Travel Café” είναι κάτι παραπάνω από ένα lobby ξενοδοχείου. Είναι ένα σημείο συνάντησης ιδανικό για networking. Θυμίζει πολύ lobbies ευρωπαϊκών Hostels, όπου οι νέοι επισκέπτες τους συναντιούνται και ανταλλάσσουν ιδέες. Άλλωστε πολλές δημιουργικές ομάδες το έχουν κάνει σημείο συνάντησης. Αφού ολοκληρωθεί το πρωινό, ο χώρος διατίθεται για καφέ και σεμινάρια σε εθελοντικές ομάδες, αλλά και workshops με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Υποστηρίζει όλες τις ανάγκες ενός meeting space με wifi, projector, whiteboard, ηχομόνωση.

Ας γνωρίσουμε και την ιστορία του The Caravan

Τρεις φίλοι ξεκίνησαν ένα road trip στην Ευρώπη πριν κάποια χρόνια. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του The Caravan, ενός Bed & Breakfast, όπως ακριβώς το φαντάζονταν οι ίδιοι, έχοντας μείνει σε πολλά αντίστοιχα ξενοδοχεία και hostels του εξωτερικού στις περιπλανήσεις τους. Η επιλογή του ονόματος, μονόδρομος. Αφενός γιατί η ιδέα γεννήθηκε μέσα σε ένα «καραβάνι» φίλων ταξιδιωτών, αφετέρου γιατί στην περιοχή βρισκόταν παλιά το Καραβάν Σεράι.

Τα σεράγια ήταν πανδοχεία που φιλοξενούσαν ταξιδιώτες και ακριβώς αυτό το πνεύμα της παλιάς φιλοξενίας, με σύγχρονη ματιά, θέλησαν να αναβιώσουν και τα παιδιά του The Caravan. Στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του 1929, λοιπόν, στην καρδιά της πόλης δημιουργήθηκαν 13 δωμάτια, ιδανικά διαμορφωμένα για τον επισκέπτη της Θεσσαλονίκης.

Η τοποθεσία

To The Caravan είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι διαχρονικά στο επίκεντρο της εμπορικής κίνησης. Αγναντεύοντας από τα μπαλκόνια του το Αλκαζάρ, σου δίνει την ευκαιρία να τα κάνεις όλα με τα πόδια, ωστόσο έχει και την επιθυμητή ησυχία της γειτονιάς. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι οι άνθρωποι. Πάμε να δούμε γιατί.

Η Φιλοσοφία

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Τhe Caravan είναι οι άνθρωποι. Τα παιδιά που το τρέχουν είναι πρώτα από όλα ανήσυχοι πολίτες της Θεσσαλονίκης, εμπλέκονται σε όλα τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης (Open House, Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και πιστεύουν ότι μόνο με μια κοινή, συμμετοχική διαχείριση θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την πόλη ως τουριστικό προϊόν.

Αυτό για το οποίο συμφωνούν όλες οι κριτικές είναι ότι θα σε βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείς και θα σου δώσουν τις καλύτερες συμβουλές για έξοδο, φαγητό, ψώνια, αξιοθέατα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανάλογα με το προφίλ ταξιδιώτη που έχεις. Γνωρίζουν καλά τα μυστικά της πόλης, παρακολουθούν τι γίνεται και θέλουν να τα μοιραστούν μαζί σου. Έτσι, ο επισκέπτης μπαίνει στο επίκεντρο της προσοχής και κύριο μέλημα είναι να τον βοηθήσουν να νιώσει κομμάτι της πόλης, να ανακατευτεί με τους ντόπιους κι όχι απλώς να μείνει περαστικός. Αυτή η παραδοσιακή αρχή της φιλοξενίας έλλειπε από τα μεγάλα, απρόσωπα πολλές φορές ξενοδοχειακά συγκροτήματα και αυτό το κενό θέλησαν να καλύψουν τα παιδιά του The Caravan. Το δωμάτιό σου εδώ είναι το σπίτι σου για όσο θα είσαι στη Θεσσαλονίκη.

Για να ενισχύσουν αυτήν την σπιτική αίσθηση, εξόπλισαν τον χώρο με personalised αντικείμενα και έπιπλα από προσωπικές συλλογές φίλων και συγγενών. Το αποτέλεσμα συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με ποπ αρτ πινελιές, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους επισκέπτες.

Διαμονή στο The Caravan

Τα δεκατρία δωμάτια του The Caravan χωρίζονται σε 6 τύπους, από απλά δίκλινα των 17τμ μέχρι executive Suite των 45τμ. Σε όλα τα δωμάτια παρέχονται όλες οι απαραίτητες ξενοδοχειακές υπηρεσίες και amenities (TV, κλιματισμός, παντόφλες, μπουρνούζια, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, vanity kit κτλ). Το πρωινό συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοξενίας. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους, εξασφαλίζοντάς σας ένα καθαρό περιβάλλον διαμονής. To εύρος του κόστους είναι από 70€ έως 150€.

Τι λέει ο κόσμος

Το The Caravan έχει άριστες κριτικές σε όλα τα μεγάλα booking sites και τουριστικούς οδηγούς, με ευχαριστημένους πελάτες να εξαίρουν την ποιότητα της φιλοξενίας του. Προτείνεται ως εναλλακτικός προορισμός για περιπετειώδη άτομα που θέλουν να γνωρίσουν την πόλη, για αυθόρμητους ταξιδιώτες, αλλά και για επιχειρηματίες και οικογένειες.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Ρεμπέλου και Βαμβακά 1

Ώρες λειτουργίας (Reception & Cafe)
07:00-22:00

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ