Έχετε περιέργεια να μάθετε τι μουσική ακούνε στη Γροιλανδία, στη Γουατεμάλα, στο Εκουαδόρ, στη Γαλλία, στην Λιθουανία, στο Περού και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου; Ε, λοιπόν, μπορείτε να ανακαλύψτε και να ακούσετε live ραδιοφωνικούς σταθμούς από όποια χώρα ή πόλη του κόσμου θέλετε! Έξι πανεπιστήμια επί 2 χρόνια ανέπτυσσαν έναν παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη, όπου μπορεί κανείς να ακούσει live ραδιοφωνικούς σταθμούς από την άλλη άκρη του κόσμου. Τον χάρτη αυτόν τον ονόμασαν Radio Garden.

Γνωρίστε το Radio Garden

Το Radio Garden είναι ένα site υπό τη μορφή παγκόσμιου, διαδραστικού χάρτη, πάνω στον οποίο βρίσκονται «καρφιτσωμένοι» όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του κόσμου, τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να ακούσει σε ζωντανή αναμετάδοση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κλικ πάνω στον σταθμό που θέλετε και, σε περίπτωση που δεν παίζει απευθείας από το Radio Garden, μπορείτε απλά να μπείτε στο site του σταθμού και να ακούσετε live από εκεί.

Επίσης, εκτός από live εκπομπές, υπάρχουν διαθέσιμα και παλιότερα ραδιοφωνικά αρχεία, καθώς και ιστορίες ακροατών από διάφορα σημεία του κόσμου. Οι διαθέσιμοι σταθμοί, μάλιστα, είναι τόσοι πολλοί και τόσων πολλών ειδών, που κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε και κάποιον ελληνικό που μέχρι σήμερα δεν είχατε ιδέα πως υπήρχε.
Βάλτε ακουστικά, και καλή ακρόαση.

Στο Radio Garden χρησιμοποιώντας τις επιλογές στο πάνω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ live ραδιοσταθμών, ιστορικού, jingles, και καταγραφομένων συνεντεύξεων. Φυσικά, το live streams είναι το πιο συναρπαστικό και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να περιηγηθείτε παντού, από τους ραδιοσταθμούς στην Ουγκάντα μέχρι τους ποπ ραδιοσταθμούς στη Νορβηγία ή στην Ιαπωνιά για J-pop ή μέχρι την Ινδία για αστρολογικές συμβουλές.