Συνταγή από το χρονοντούλαπο και αυτή. Μάλιστα, μετράει περίπου 60 χρόνια, μιας και η γιαγιά την είχε εκτελέσει στα νιάτα της. Δοκιμασμένη με την δική της ιστορία στην επιτυχία! Ελάτε να σας πω πως την φτιάχνουμε…

Υλικά:
150γρ. κόκκινο ταραμά
50γρ. άσπρο ταραμά
χυμό από 6 λεμόνια
800 ml σπορέλαιο
200 ml ελαιόλαδο
½ κιλό βρασμένες πατάτες
ψίχα από 2 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού

Εκτέλεση:
Σπάμε τον ταραμά με λίγο χυμό λεμονιού στο multi. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τις πατάτες. Αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά και λιώσει με πιρούνι, λίγες λίγες στο multi με λίγο χυμό λεμονιού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πουρές. Τέλος, βρέχουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού την ψίχα του ψωμιού και την περνάμε και αυτήν από το multi. Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά στο μπολ και την θέση του multi παίρνει το mixer.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με σκοπό να ενώσουμε όλα τα υλικά του μπολ και με μέθοδο κορδόνι αρχικά, ρίχνουμε το λάδι. Στη συνέχεια, το τουμπάρουμε όλο στο μπολ και χτυπάμε για 5 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,00 ευρώ
Μερίδες: περίπου 1 κιλό ταραμάς