Η ιστορία ξεκινά κάπου στο 1910, όταν ο πατέρας του Αρίστου, ανοίγει στην οδό Κατούνη ένα κατάστημα αρκετά μικρό, ώστε να χωράει μόνο αυτός για να ψήνει τα εμπορεύματα του. Κύριοι πελάτες αυτού του καταστήματος ήταν οι εργάτες του Λιμανιού. Τα πρωινά ο παππούς έψηνε μπουγάτσα στα κάρβουνα και κατά το μεσημέρι σέρβιρε διάφορες νοστιμιές της Μικρασιάτικης κουζίνας, χρησιμοποιώντας κυρίως γαύρο και σαρδέλα. Το 1941, αναλαμβάνει πλέον ο γιος Αρίστος το κατάστημα, από τον οποίο πήρε και το όνομα του. Τότε αποφασίζει να σερβίρει Μπακαλιάρο, ο οποίος ήταν ρωσικής προέλευσης, χωρίς να γνωρίζει ότι αργότερα αυτό το ταπεινό είδος θα αποτελέσει και το μοναδικό στο μενού του. Επειδή ο Αρίστος χρησιμοποιούσε κάρβουνα στο ψήσιμο δεν υπήρχε δυνατότητα μεγάλης παραγωγής, με αποτέλεσμα το ψήσιμο του μπακαλιάρου να σταματάει στις 9-10 το πρωί. Αργότερα ο Αρίστος πήγαινε με το τραμ στο Λιμάνι του Αλλατίνη και προμηθευόταν σαρδέλα και γαύρο για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, οι οποίοι σχημάτιζαν πλέον ουρές έξω από το μαγαζάκι του. Οι πελάτες εκεί έτρωγαν στην κυριολεξία, όπου μπορούσαν να στηθούν. Συνήθως άπλωναν την εφημερίδα στην οποία σερβίριζε το κατάστημα σε καπό αυτοκινήτων και σε άμαξες, ή όποιου είδους λαμαρίνα βρισκόταν.
Σε αυτή τη φάση ο Αρίστος κατάλαβε πως έπρεπε να μεταφέρει το κατάστημα του σε ένα μεγαλύτερο χώρο, όπως και έκανε. Εδώ και 37 χρόνια τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου στεγάζονται στο απέναντι στενό στην οδό Γ.Φασιανού 1, όπου η παράδοση συνεχίστηκε με μοναδικό είδος τον αγαπημένο του μπακαλιάρο και γαρνίρισμα πατάτα καθαρισμένη στο χέρι, καυτερή πιπεριά και σκορδαλιά. Το 1987 ο παππούς πλέον Αρίστος παραδίδει το φημισμένο κατάστημα στα ανίψια του. Στην αναζήτηση τους για σταθερή ποιότητα μπακαλιάρου, αποφασίζουν το 1999 να ανοίξουν δεύτερο κατάστημα στον Εύοσμο, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως παρασκευαστήριο και διαθέτει ψυκτικούς θαλάμους, ώστε να μπορεί να διατηρήσει τη μεγάλη ποσότητα μπακαλιάρου πρώτης ποιότητας, που εισάγουν οι ίδιοι από τη Νορβηγία.
Στο παρασκευαστήριο ετοιμάζεται και η φημισμένη σκορδαλιά με τη μυστική συνταγή. Το 2005 ανοίγουν στο απέναντι στενό και νέο κατάστημα για να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση στου πελάτες τους, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο.