Ο έρωτας για το παγωτό ξεκινά από την παιδική μας ηλικία και μας ακολουθεί για μια ζωή. Γιατί, όταν είσαι μικρός και ακούς τη μαγική φράση «θα σου πάρω παγωτό», αυτόματα λύνονται τα περισσότερα προβλήματά σου. Αλλά και όταν μεγαλώνεις πόσες φορές δεν έχεις γίνει ένα κλικ πιο ευτυχισμένος μετά την πρώτη δαγκωνιά;

Γυρίσαμε όλη την πόλη, δοκιμάσαμε και σας πάμε βόλτα στα καλύτερα σημεία για παγωτό στη Θεσσαλονίκη. Δροσιστείτε!

Ble Taste Gallery

Αγ. Σοφίας 19

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και σε ένα σύγχρονο bake house, ανάμεσα σε 1000τμ ηφαιστειακής πέτρας και ένα ξυλόφουρνο – έργο τέχνης – 12 μέτρων, το Blé Taste Gallery παντρεύει ζυμωτά ψωμιά με κορυφαίες σοκολάτες, βελούδινα παγωτά με espresso roastery «3ου κύματος», μεσογειακό μπουφέ με a la cart μενού, χειροποίητες βλάχικες πίτες με ιταλικές φοκάτσιες.

Στο Blé Taste Gallery, επίσης, σερβίρουν ένα μοναδικό brunch, με πρώτες ύλες από επιλεγμένους μικροπαραγωγούς και συνεργάτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου που πρέπει να δοκιμάσετε! Στο Ble Taste Gallery, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου πιάτο επιλέγοντας τα στοιχεία και τις παρασκευές που προτιμάς!

Fatto a mano

Παύλου Μελά 20

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παγωτό ρακόμελο ή με φρέσκο ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι; Παγωτό με μαστίχα και λεμόνι, παγωτό με κρόκο Κοζάνης και καραμελωμένο καρύδι, παγωτό ρυζόγαλο, παγωτό με κανέλα και σταφίδες,  σοκολάτα gold ή sorbet από ολόφρεσκο mango; Αν όχι, τότε έφτασε η στιγμή να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του Fatto a Mano!

Όλα τους τα παγωτά παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα βουβάλινο ή αγελαδινό ελληνικής προέλευσης, γιαούρτι στραγγιστό, 100% ελληνικό, με πραγματική σοκολάτα Vahrlona, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης. φυστίκι Αιγίνης ΠΟΠ, ανθότυρο Κρήτης ΠΟΠ, θυμαρίσιο μέλι κ.α. χωρίς κανένα πρόσθετο και χωρίς γλουτένη.

Αρμενοβίλ

*Μητροπόλεως 102

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Armenonville (@armenonvillegr)

Αν είσαι λάτρης του γλυκού και αναζητάς τους δικούς σου «πειρασμούς» στο κέντρο, τότε να βάλεις στη λίστα σου το αγαπημένο Armenonville. Βρίσκεται στη Μητροπόλεως 102 και θα σου τραβήξει αμέσως την προσοχή αυτή η καλαίσθητη petite patisserie, που προσφέρει το πολίτικο γλυκό armenonville, για το πιο γευστικό και δροσερό διάλειμμα.

Το armenonville, από το οποίο πήρε το όνομά της η patisserie, είναι γλυκό γαλλικής προέλευσης, το κατατάσσουμε στα παγωτά και το έφεραν, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, οι Σμυρνιοί και οι Πολίτες πρόσφυγες που συνυπήρχαν με τους Γάλλους. Πολίτης και ο παππούς της Ευγενίας τής χάρισε τη χρυσή συνταγή για το πιο προκλητικά νόστιμο armenonville της πόλης. Έτσι, λοιπόν, γνώρισα και ερωτεύτηκα αυτό το ιδιαίτερο γλυκό.

aega

*Δραγούμη 1

Πόση φαντασία μπορεί να χωρέσει σε μία μπάλα παγωτό; Πολλή, όπως μας αποδεικνύει συνέχεια η aega, αφού στα καταστήματα της φροντίζουν να μας δροσίζουν με τις αναπάντεχες και πάντα ποιοτικές γεύσεις τους. Δεν είναι όμως μόνο οι λαχταριστές εκδοχές και οι ανατρεπτικές γεύσεις, αλλά και ο τρόπος που επιλέγουν να φτιάξουν τα παγωτά τους, φτιαγμένα αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα. Το αποτέλεσμα; Γαστρονομικά παγωτά που αναζητάμε ξανά και ξανά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aega (@aega.gr)

Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο που βασίζει το μενού του σε ποιοτικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα και στα καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα θα βρείτε επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Από παγωτά σε γεύσεις Aperol, μανταρίνι, τριαντάφυλλο, μέχρι σορμπέ σε απίθανες γεύσεις, πεντανόστιμα γλυκά και φανταστικά milkshakes.

Παγωτά Θέμης: Από το 1957

*Πασσαλίδη 69, Καλαμαριά, 2310452792

Θα σε πάω ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι στον γλυκό κόσμο του παγωτού. Και το ταξίδι αυτό ξεκινάει πίσω στο 1957. Την χρονιά που ο Θέμης Ασμάς αποφάσισε να μετατρέψει το καφενείο του πατέρα του, που βρισκόταν στην οδό Πασαλίδη της Καλαμαριάς, σε αναψυκτήριο. Σε αυτό έστησε και το πρώτο του ψυγείο παγωτού, με τις τότε λίγες και κλασικές γεύσεις της εποχής. Κρέμα, σοκολάτα, μόκα, ντοντουρμάς.

Vanilla Gellateria

Μητροπόλεως 129, κέντρο

Το παγωτό «όπως το τρώνε οι Ιταλοί»
Αν είστε λάτρεις του παραδοσιακού ιταλικού παγωτού η gelateria «Vanilla» θα γίνει το επόμενο στέκι σας. Η «Vanilla» προσφέρει φρέσκα χειροποίητα παγωτά ιταλικής συνταγής τα οποία παρασκευάζονται με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και, φυσικά, χωρίς έτοιμα μίγματα σκόνης.

Ο ιδιοκτήτης, Λουίζος Συμεωνίδης, παρασκευάζει ο ίδιος την τεράστια ποικιλία γεύσεων καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την κλασική συνταγή για gelato. Έχοντας προσωπική εμπειρία ως εργαζόμενος σε οικογένεια Ιταλών παρασκευαστών παγωτού έμαθε να φτιάχνει παραδοσιακό ιταλικό παγωτό από το μηδέν και να μεταφέρει την αγάπη του για αυτό στην τεχνική του και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Η επιμονή στη χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας, η αγάπη για το παγωτό και η εξειδικευμένη γνώση της παραγωγής του είναι τα στοιχεία της πετυχημένης συνταγής που ονομάζεται “Vanilla”.

Ζαχαροπλαστεία Παπασωτηρίου

Λευκός Πύργος, Παύλου Μελά 6
Νέα Πολιτεία, Α. Τρίτση 100
Εύοσμος, Τ. Καρατάσου 25

Μπορεί να βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο με την είσοδό σας στον χώρο τους θα μεταφερθείτε σε αυτήν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά! Παρακάτω θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και την εμπειρία μας από το καινούργιο Ζαχαροπλαστείο Παπασωτηρίου του κέντρου.

Απολαύστε καθημερινά προτάσεις για πρωϊνό, γλυκές και αλμυρές προτάσεις, εντυπωσιακές τούρτες, χειροποίητο παγωτό, σιροπιαστά, κέικ και τσουρέκι, τυλιχτά κεράσματα, vegan επιλογές, πακέτα δώρων σε κουτιά πολυτελείας και πολλά ακόμη που θα τα ανακαλύψετε με μια επίσκεψη στον χώρο τους. Επιπλέον, θα βρείτε και όλα τα γλυκά των εορτών, αλλά και νηστίσιμες προτάσεις. Συνοδεύστε τις επιλογές μας με φυσικό χυμό ή εκλεκτό καφέ Hausbrandt 100% Arabica. 

Ζαχαροπλαστεία Bravo

*Κανάρη 42, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
*Κωνσταντινουπόλεως 102,  Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
*Παρασκευοπούλου 40, (Εργαστήριο) Θεαγένειο, Θεσσαλονίκη

Τώρα που καλοκαιριάζει βρήκαμε για εσάς τον ιδανικό προορισμό για να ξεφύγετε για λίγο από τον καύσωνα της πόλης. Στα καταστήματα της αλυσίδας Bravo θα έχετε την τύχη να γευθείτε αξεπέραστες γεύσεις παγωτού.

Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πως Bravo θα πει παγωτό κι ο Βασίλης Τραχανάς θα σας το αποδείξει με την πρώτη ευκαιρία! Ο,τι γεύση κι αν φαντάζεστε, μπορείτε να τη βρείτε εδώ. H ξεχωριστή γεύση των παγωτών του Bravo έχει αποκτήσει πιστούς φίλους σε όλη την πόλη και αποτελεί ευχάριστο θέμα συζήτησης.

Εστία Αρτοποιία

*Δες τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Η Εστία διαθέτει ξεχωριστό τμήμα παραγωγής παγωτού το «Gelo Celo», το οποίο διακρίνεται για την Ιταλική τεχνογνωσία του, καθώς το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί σε πληθώρα σεμιναρίων στην Ιταλία και ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στον κλάδο αυτόν.

Το παγωτό παρασκευάζεται με επιλεγμένες Ιταλικές πρώτες ύλες από φρέσκο Ελληνικό γάλα και ξεχωρίζει για την πλούσια υφή και τη δυνατή του γεύση.

Τα best sellers είναι η σοκολάτα γάλακτος και το sorbet σοκολάτα υγείας, ενώ η Εστία έχει βραβευτεί για το παγωτό φιστίκι. Επιπλέον, αν προσέχετε τη διατροφή σας, εδώ θα βρείτε παγωτά τύπου 0% (βανίλια, σοκολάτα, φράουλα), με μαλτιτόλη και διαιτητικές ίνες.

Fregio

*Δες τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρία «FREGIO» ιδρύθηκε το 1994, εγκαινιάζοντας το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Μέλημα του ιδιοκτήτη ήταν να προσφέρει ποιοτικό παγωτό και γλυκίσματα, ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες του.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη κι έτσι, σιγά-σιγά, η εταιρία άρχισε να μεγαλώνει, ανοίγοντας σταδιακά κι άλλα καταστήματα σε καίρια σημεία της πόλης ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι φανατικοί πελάτες της.

Μίλτος

*Δες τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Τα παγωτά αποτελούν μία πραγματική γευστική εμπειρία. Στα ζαχαροπλαστεία Μίλτος μάς προσφέρουν αξεπέραστες γεύσεις, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές. Φτιαγμένα με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά, μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας σκέτο, με toppings, συνδυασμένο με σιροπιαστά και σε μίνι μερίδες, που δεν είναι άλλα από τα γνωστά σε όλους παγωτίνια.

BOMBOLO

*Μητροπόλεως 88, Κέντρο, 2310 229398
*Αγ. Παπανδρέου 24, Καλαμαριά
*Γρ. Λαμπράκη 150, Τούμπα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bombolo (@bomboloskg)

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Μητροπόλεως, βρίσκεται μία υπέροχη λαχταριστή γωνιά με αυθεντικό ιταλικό παγωτό και χειροποίητες βελγικές βάφλες. Το BOMBOLO προσφέρει φρέσκο ιταλικό GELATO που χαρακτηρίζεται για τη μοναδική νοστιμιά, την απαλή και μεταξένια υφή του.

Παρασκευάζεται καθημερινά μπροστά στον πελάτη από εξαιρετικές πρώτες ύλες και αυθεντικές ιταλικές συνταγές, σε μία ποικιλία γεύσεων που δεν υπάρχει όμοιά της.

Κούκος

Βογατσικού 10, Κέντρο, 2310242403

Είστε λάτρεις το soft παγωτού μηχανής; Δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτόν τον στριφογυριστό κώνο δροσερής απόλαυσης που γεμίζει το χωνάκι; Το κατάστημα που είναι διάσημο για το τυροπιτάκι Περαίας και τις πεντανόστιμες λιχουδιές για όλες τις ώρες της ημέρας μάς δροσίζει το καλοκαίρι με πεντανόστιμο soft παγωτό. Δοκίμασέ το για να απολαύσεις την υπέροχη υφή και γεύση του.

Δορκάδα

Κασσάνδρου 66, κέντρο

Εδώ προμηθευόμαστε και απολαμβάνουμε παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Δορκάδος που φτιάχνεται αποκλειστικά με την οικογενειακή συνταγή. Με βάση την οικογενειακή παράδοση, επίσης, παρασκευάζεται το ρυζόγαλο, οι κρέμες και το παραδοσιακό παγωτό με τη «μαστιχωτή» υφή.

Δοκιμάζοντας η παρουσία της αυθεντικότητας στις γεύσης είναι έντονη. Και πώς να μην είναι, άλλωστε, αφού όλα είναι χειροποίητα και χωρίς προσμείξεις, κάτι που ισχύει και για τα γλυκά.

Zαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

*Δες εδώ τα καταστήματα

Τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού τίποτα δε σε δροσίζει περισσότερο από φανταστικές μπάλες παγωτού, παγωτίνια και τούρτες παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου. Ξεχωριστές γεύσεις, αγνά υλικά και μεράκι. Αν πρέπει να σας προτείνουμε μία γεύση, αυτή θα είναι το παγωτό πουράκι Χατζηφωτίου.

Subito

ΘΕΡΜΗ, Παραμάνας 12 (πλ. Θέρμης), 2310 486.244
ΕΥΟΣΜΟΣ, Π. Μελά 26 (πλ. Εύοσμου), 2310 706.600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δελφών 145, 2310 327.623

Το ξενύχτι τελείωσε και το Subito δίνει τη λύση για ένα απολαυστικό γεύμα. Θα σας χορτάσει με μπουγάτσα, σφολιάτες, σάντουιτς, κρέπες, μακαρονάδες, δροσερές σαλάτες, τοστ, hamburgers και ό,τι άλλο λαχταρήσετε.

Ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί το φύλο ολικής άλεσης για κρέπες, πίτσες με ζυμάρια από φυσική ωρίμανση σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, χειροποίητες μπουγάτσες με αγνά υλικά, αυθεντικός εσπρέσσο κάθε τύπου, φρέσκο παγωτό με πλήρες αγελαδινό γάλα και φρούτα (όχι τεχνητές ουσίες).
Εκτός από την ποικιλία του, διαθέτει και πολλές προσφορές. Καλή σας απόλαυση.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

*Ανδριανουπόλεως 8, Καλαμαριά, 2310429094 & Παύλου Μελά 7 και Μητροπόλεως 117, Κέντρο, 2310227956

Σε μία διαδρομή που κρατά κοντά έναν αιώνα, γεμάτη από πρωτοποριακές ιδέες, τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης φροντίζουν να διατηρούν ζωντανή την ανάμνηση της Μικράς Ασίας και συνεχίζουν να αποτελούν ορόσημο στην ελληνική ζαχαροπλαστική τέχνη.

Πέρα από τα καταπληκτικά γλυκά του, στην γκάμα των παγωτών του συναντήσαμε αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και πρωτότυπες σύγχρονες εκδοχές κλασικών γλυκών.

Gelato Lab

*Μ. Αλεξάνδρου 10, Αμπελόκηποι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gelato Lab (@gelato.lab)

Στα δυτικά, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη τώρα που καλοκαιριάζει. Ο λόγος για το Gelato Lab, ένα κατάστημα που ειδικεύεται στο ιταλικό παγωτό και παντρεύει με τον καλύτερο τρόπο ποιότητα, γεύση και φρεσκάδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gelato Lab (@gelato.lab)

Ξεκινώντας από τα παγωτά, κατά την παραγωγή τους, χρησιμοποιούν μόνο 100% φρέσκο γάλα. Η συνταγή για την αυθεντική κι ανεπανάληπτη γεύση παγωτού είναι απλή: φρέσκο γάλα από γειτονικές φάρμες, φρέσκα φρούτα τα οποία έχουν φτάσει στην κατάλληλη ωρίμανση, πρώτης ποιότητας πραλίνα. Στο κατάστημα του Gelato στους Αμπελόκηπους, μπορεί βέβαια κανείς να βρει και κρέπες, βάφλες, λουκουμάδες. Η ποιότητα είναι εγγυημένη, ενώ το προσωπικό του Gelato είναι τόσο έμπειρο που γνωρίζει πως δένουν αρμονικά όλες οι γεύσεις ώστε να σας δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.