Ο τουρισμός στην χώρα μας, αναπτύσσεται. Κι έτσι, ξεκινώντας από τον Απρίλη και ολοκληρώνοντας στα τέλη του Οκτώβρη, οι τουρίστες «εισβάλλουν» στην χώρα μας. Ωστόσο, οι ντόπιοι, εμείς, προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να διατηρήσουμε ορισμένους προορισμούς ανεπηρεάστους. «Αμόλυντους». Η βρετανική Daily Telegraph λοιπόν, δημοσίευσε μια λίστα, αποκαλυπτικότατη, για όλα εκείνα τα μέρη που οι Έλληνες προσπαθούν αν κρατήσουν για τον εαυτό τους. Τα μυστικά τους, όταν ο τουρισμός μοιάζει αυγκράτητος. Μια λίστα, που καλεί τους Βρετανούς, να βρεθούν στα τελευταία άβατα του τόπου μας. Και δεν θα χάσουν…

H αρθρογράφος αποκωδικοποιεί το «DNA» των Ελλήνων που αφορά στις αποδράσεις τους. Και εξηγεί πως οι Έλληνες, προτιμούν, αρχικά, διακοπές «με την παρέα». Μα τον Αύγουστο, λατρεύουν να επιστρέφουν «στο χωριό». H αρθρογράφος καταλήγει πως οι ντόπιοι, εμείς ξαναλέω, θυσιάζουμε τις διακοπές στο εξωτερικό, καθώς προτιμάμε τις ομορφιές σ’ εκείνα, τα κρυφά μας μέρη. Τα οποία και παραδίδει στους αναγνώστες της, προκειμένου να γίνουν γνωστά και η προσοχή των Βρετανών, να στραφεί επίσης προς τα «μυστικά των Ελλήνων».

Κι αυτοί είναι οι πέντε επόμενοι προορισμοί που αποκαλύπτει…:

06. Σύρος

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, παραμένει για λίγους και εκλεκτούς. Μα είναι τόσο πανέμορφη…:

07. Ανατολική Κρήτη

Τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο έχουν αλωθεί… Η ανατολική Κρήτη, πλην εξαιρέσεων (βλ. Ελούντα), παραμένει αγνή κι «αμόλυντη».

08. Αλόννησος

Το μαγευτικό νησί των Σποράδων, με το πράσινο να φτάνει ως το βαθύ γαλάζιο, παραμένει ένας προστετευμένος προορισμός.

 09. Καστελλόριζο

Το Καστελ(λ)όριζο, η νήσος Μεγίστη, είναι η πιο θεαματική γωνιά της χώρας μας και δεν λαμβάνει την προσοχή που της αρμόζει.

10. Σαντορίνη

Για κάποιον περίεργο λόγο, στο αφιέρωμα, περιλαμβάνεται η Σαντορίνη. Η πλήρως κατακτημένη Σαντορίνη. Πιστεύουμε ακράδαντα, πως εννοεί τις υπόλοιπες γωνιές του νησιού, και όχι τις κλασσικές και πολυφωτογραφημένες, όπου ΔΕΝ χωράει άλλος τουρίστας. Λοιπόν, καλοί μου τουρίστες, ψάξτε την ολόκληρη. Άλλωστε, εμείς, την χάσαμε…: