Σιγά σιγά, έρχεται ο καιρός που ψάχνουμε να βρούμε συνταγές για εδέσματα, γλυκά, κυρίως πιάτα, για το γιορτινό μας τραπέζι. Σήμερα δίνουμε την πρώτη συνταγή, πάντα ακολουθώντας την Παράδοση και ανοίγοντας το χρονοντούλαπο. Φτιάχνουμε σουσαμόπιτα!

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
3 φλ. Σουσάμι
1 φλ. Καρύδια σπασμένα
½ φλ. Ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
4 κ.σ. τριμ. Φρυγανιά
1 φλ. Λιωμένο βούτυρο γάλακτος

για το σιρόπι…
3 ½ φλ. Ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
3 φλ. Νερό
½ λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:
Ψήνουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τα καρύδια και το σουσάμι. Σε λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε 2 φύλλα για βάση, ραντίζουμε με το μίγμα του μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας ένα-ένα φύλλο, αφού το βουτυρώσουμε, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας (στο πάνω μέρος, πρέπει να έχουμε 2 φύλλα, όπως και στη βάση). Χαράσουμε το γλυκό και περιχύνουμε με το βούτυρο που έχει περισσέψει. Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε το γλυκό μας για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το σιρόπι μας είναι έτοιμο, όταν αρχίσει να κοχλάζει.
Περιχύνουμε με καυτό σιρόπι το γλυκό μας, αφού έχει κρυώσει.