Η ομάδα του biscotto thessaloniki παρουσιάζει το ΣοκολατοΜπισκοτόΣπιτο στον πολυχώρο της, biscotto coffee+, στην εξωτερική πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos.

Για 2 ολόκληρους μήνες ο πολυχώρος biscotto coffee+ μετατρέπεται σε έναν προορισμό απόλαυσης για τους λάτρεις της Σοκολάτας και του Μπισκότου. 

 

 

60 ημέρες, δοκιμάζουμε και διαθέτουμε προς πώληση τις πιο νόστιμες σοκολάτες και μπισκότα:

Ανακαλύψτε τον παράδεισο των ζαχαρωτών της Camelot

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία. Δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχει ισχυρή παρουσία στο βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο. Παράγει, εισάγει και εμπορεύεται γλυκά προϊόντα-snack, καραμέλες, ζαχαρώδη, σοκολάτες, καθώς προσφέρει και εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Δημιουργίες εκλεκτής σοκολάτας από την LAURENCE-Galerie De Chocolat

Εδώ και τρεις γενιές η Laurence Galerie De Chocolat συνεχίζει την παράδοση της σοκολατοποιίας. Η ασύγκριτη ποιότητα και γεύση της εκλεκτής σοκολάτας δημιουργείται με συνταγές οι οποίες φτιάχνονται και δοκιμάζονται από την οικογένειά τους πρώτα.

Επιλέγουν οι ίδιοι κάθε πρώτη ύλη που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή,
ώστε να εξασφαλίζουν διαρκώς το υψηλό επίπεδο ποιότητας και γεύσης. Τρυφερή, γλυκιά και υπέροχα μυρωδάτη, η δική τους σοκολάτα δίνει την αίσθηση της απόλυτης γεύσης
και χαρίζει στους γευστικούς κάλυκες τη χαρά που τους αξίζει.

Απολαύστε γλυκές δημιουργίες από την Cacao & Chocolates

Η Cacao & Chocolates είναι μία 2ης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση. Η σημασία στη λεπτομέρεια, η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, η επιμέλεια στην παραγωγή, η γνώση του κακάο και της προέλευσής του και η συνεχής έρευνα αποτελούν την καρδιά αυτής της «premium» σειράς κερασμάτων. Το εξειδικευμένο προσωπικό δουλεύει με αγάπη και έμπνευση για τις πιο γλυκές δημιουργίες για κάθε περίσταση.

Χειροποίητες μπάρες από την SESAMIS NATURAL BARS

Οι μπάρες SESAMIS NATURAL BARS παρασκευάζονται με άριστης ποιότητας, βιολογικά πιστοποιημένες πρώτες ύλες και με τρόπο τέτοιο που διατηρείται αναλλοίωτη η γευστική τους υπεροχή. Περιέχουν αναποφλοίωτο σουσάμι, το οποίο πρώτα μουλιάζεται σε φιλτραρισμένο νερό και ύστερα σημαντικό μέρος του αλέθεται, ώστε να αφομοιώνονται
καλύτερα τα πολύτιμα συστατικά του.

Τα Tony’s Chocolonely σπάνε τα δεσμά της εκμετάλλευσης

Τα Tony’s Chocolonely δημιουργήθηκαν για να εναντιωθούν στην εκμετάλλευση των παραγωγών που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της συλλογής των κόκκων κακάο και να αλλάξουν ριζικά αυτό το καθεστώς. Το 2005 λάνσαραν την πρώτη 100% slave free σοκολάτα γάλακτος με το περίτεχνο κόκκινο περιτύλιγμα και από τότε δεν έχουν σταματήσει λεπτό τον σοκολατένιο αγώνα τους.

Η αλυσίδα που σπάει εμφανίζεται ανάγλυφη πάνω στις σοκολάτες Tony’s και αποτυπώνει την αποστολή τους: «Να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της σκλαβιάς στη βιομηχανία παραγωγής κακάο».

Οι σοκολάτες των Keleon Olive Products θα σας εθίσουν

Η ιστορία της ελιάς και η παράδοση των προϊόντων του ελαιόλαδου είναι μεγάλη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η εταιρεία Keleon Olive Products βασίζεται επάνω της, προβάλλοντας ελληνικό ελαιόλαδο σε όλο τον κόσμο με άξονα την ποιότητα και τον σεβασμό στο προϊόν.

Στο άριστο κλίμα της Λακωνίας, όπου βρίσκονται οι ελαιώνες, συμπράττει αποκλειστικές συνεργασίες με παραγωγούς μικρών κλήρων που με μεράκι και αγάπη φροντίζουν τα ελαιόδεντρα και συλλέγουν τους ελαιόκαρπους. Ορίζονται αυστηρές προδιαγραφές ως προς τον χρόνο συλλογής των ελαιόκαρπων, τον τρόπο μεταφοράς στο ελαιοτριβείο και την άμεση ψυχρή έκθλιψη του καρπού από την συλλογή του. Η υψηλή ποιότητα στη διαδικασία παραγωγής, τυποποίησης και αποθήκευσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές μάς προσφέρει τελικά ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται από τη γευστική γνησιότητά του.

Η συνεργασία της Keleon με την cacao & chocolate δημιούργησε σοκολάτες bitter αλλά και γάλακτος σε 5 εξαιρετικές γεύσεις που μπορείτε να τις δοκιμάσετε στο κατάστημά τους στη Γ.Παπανδρέου 31, αλλά και στο σοκολατοσμπισκοτόσπιτο.

Η σοκολάτα cocoowa είναι αφιερωμένη σε περιπετειώδεις ουρανίσκους

«Η σοκολάτα δεν ήταν παιδικό μου όνειρο. Ήρθε σαν απόσταγμα από τις γευστικές μνήμες και τα πολλά ταξίδια που έκανα σαν φωτογράφος ταξιδιωτικών περιοδικών για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Στο Punta Kana, στη Δομινικανή Δημοκρατία και στο Baracoa της Κούβας έζησα τη γέννησή της, φωτογραφίζοντας τους γηγενείς, να ανοίγουν με τέχνη τον καρπό του κακάο, να τον μεταμορφώνουν σε ρευστή σοκολάτα. Στο Βέλγιο την απεικόνισα τη στιγμή που έπαιρνε γήινα σχήματα πάνω στο λευκό μάρμαρο. Στο Παρίσι τη φωτογράφισα σαν κόσμημα σε ακριβές βιτρίνες.

Όλες αυτές οι εικόνες και οι γεύσεις που γεύτηκα, γέννησαν την cocoowa, αυτήν την καθαρά χειροποίητη σοκολάτα», αναφέρει ο δημιουργός της, Γιώργος Ζαρζώνης.

 

To ΣοκολατοΜπισκοτόΣπιτο, συνοπτικά, θα περιλαμβάνει επίσης:

1) Ειδικές γευστικές δοκιμές σοκολάτας και μπισκότων

2) Εκπαιδευτικά workshops και masterclasses σχετικά με την ιστορία και την παραγωγή της σοκολάτας και του μπισκότου

3) Έκθεση γύρω από την ιστορία της σοκολάτας και του μπισκότου από το 1 μέχρι το 20

4)  Live παραγωγή σοκολάτας μέσω ειδικού τοποθετημένου μηχανήματος αλλά και live παραγωγή μπισκότων

Στο ΣοκολατοΜπισκοτόσπιτο ο επισκέπτης του biscotto coffee+ πέραν των παραπάνω θα μπορεί:

1) Να δοκιμάζει ροφήματα με Λευκή Σοκολάτα (χωρίς ίχνος κακάο, γλυκιά, βελγικής προέλευσης με πλούσια αρώματα βουτύρου και βανίλιας)

2) Να δοκιμάζει ροφήματα με Σοκολάτα Γάλακτος με 35% σε κακάο (η κλασική, βελγικής προέλευσης)

3) Να δοκιμάζει Σοκολάτα με 60% περιεκτικότητα και Dark με 90% περιεκτικότητα

4) Να δοκιμάζει εκλεκτές, ιδιαίτερες συνταγές με μπαχαρικά, φρούτα και βότανα, όπως οι Maya (70% κακάο), Chimera, Salt Caramel (35% κακάο), Μexican (73% κακάο), Smoke και Cannabis (με βρώσιμη κάνναβη και κακάο 60%).

5) Να δοκιμάζει ροφήματα με σοκολάτα που μπαίνει στο μπλέντερ μαζί με γάλα καρύδας αλλά και τα περίφημα cocktails με σοκολάτα και αλκοόλ

INFO
Καθημερινά έως 31 Μαρτίου 2020
biscotto coffee+ | Mediterranean Cosmos
Είσοδος ελεύθερη
Ωράριο Λειτουργίας / Working Hours: 08:00 – 24:00
Οργάνωση: biscotto thessaloniki