Ο Πατέρας Επιφάνιος από τον Μυλοπόταμο του Αγίου Όρους θα πραγματοποιήσει σεμινάριο Μοναστηριακής Αγιορείτικης κουζίνας με συνταγές που κρατούν ζωντανή μέσα στο πέρασμα των αιώνων την γεύση και την παράδοση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει γευστική δοκιμή συνοδεία του βιολογικού κρασιού που παράγει ο Γέροντας τα οποία έχουν διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος o Μυλοποταμινός γεννήθηκε στο Παγγαίο του Νομού Καβάλας το 1956 όπου και έζησε μέχρι που τελείωσε το λύκειο. Το 1973 πήγε στο Αγιον Ορος. Το 1990 αποφάσισε να συνεχίσει τον μοναστικό του βίο στο Iερό Kάθισμα του Aγίου Eυσταθίου (Mυλοπόταμος), μετόχι της Ιεράς Mονής Mεγίστης Λαύρας, που η ιστορία του ξεκινά από τον 10ο αιώνα.

Aπό παλαιότερους αγιοπαυλίτες μοναχούς είχε την τύχη να διδαχθεί το βυζαντινό μέλος, έγινε καλός ψάλτης και ταυτόχρονα επιδόθηκε στο διακόνημα του μαγείρου.

Στον Mυλοπόταμο ανέλαβε την αναστήλωση του ιστορικού κελιού. Ταυτόχρονα, με απόλυτο σεβασμό στη μακραίωνη παράδοση, φύτεψε αμπελώνα κι έχτισε οινοποιείο.

Σήμερα παράγει τα βιολογικά κρασιά «Mυλοπόταμος», τα οποία έχουν βραβευτεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης έχει γράψει το βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Ορους», το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Info
Taste Point
Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη
Τ:
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
Διάρκεια: 15:00 – 19:00
Αριθμός συμμετεχόντων: 50
Κόστος συμμετοχής: 50€

Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ