Δε μπορείτε να φανταστείτε τι άρωμα δίνουν οι σαρδέλες, μαγειρεμένες με αυτό τον τρόπο!

Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
αμπελόφυλλα
ψητή πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
αλάτι Ιμαλαίων
πιπέρι πράσινο αρωματικό

Εκτέλεση:
-Έχουμε πάρει τις σαρδέλες μας έτοιμες, καθαρισμένες και αποκεφαλισμένες από το ιχθυοπωλείο. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
-Έπειτα, τις βουτάμε στο λαδάκι για να γυαλίσουν. Σε κάθε αμπελόφυλλο, τοποθετούμε μια μια τις σαρδέλες και επάνω σε αυτές και ένα κομμάτι πιπεριάς Φλωρίνης. Τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί.
-Ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού στον πάτο και ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.

Σερβίρουμε με σαλάτα ψητών λαχανικών, κουσκουσάκι ή πουρέ πατάτας.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 7,50 ευρώ
Μερίδες: 4-5