Αποφασίσαμε να βάλουμε τις σταφίδες στη ζωή μας, τον μαγικό αυτό καρπό με τα αμέτρητα οφέλη για τον οργανισμό μας. Οι διατροφολόγοι προτείνουν ¼ φλιτζανιού αποξηραμένα φρούτα την ημερά, όπως είναι οι σταφίδες. Μια μερίδα σταφίδες (28 γρ.) παρέχουν 130 θερμίδες. Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, κυρίως φυσικά σάκχαρα και γι’ αυτό αποτελούν μια καλή επιλογή σε περιπτώσεις ατονίας και έλλειψης ενέργειας. Αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, θειαμίνης, βιταμίνης B6, ριβοφλαβίνης, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Βρήκαμε μαύρες σταφίδες Ζακύνθου στο Σημείο και εμπνευστήκαμε για νέες δημιουργίες

Μπορείτε να τις καταναλώσετε σκέτες ή να τις εντάξετε σε αλμυρές και γλυκές συνταγές σας. Μια από τις καλύτερες ποικιλίες ελληνικής σταφίδας είναι η παραδοσιακή μαύρη σταφίδα Ζακύνθου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό του νησιού! Επισκεφτήκαμε το Σημείο και τη βρήκαμε σε 2 μορφές, σκέτη και με επικάλυψη σοκολάτας. Είχαμε στο χέρια μας το αγαπημένο μας συστατικό για να φτιάξουμε πεντανόστιμα, πλούσια αλλά όχι βαριά, γλυκά τόσο όσο ρολάκια κανέλας με σταφίδα και μήλο. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ μας!

Υλικά που θα χρειαστείτε για 9 ρολάκια 

250γρ Αλεύρι (σκληρό κατά προτίμηση)

Μία μαγιά ξηρή

4γρ Αλάτι

25γρ καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

1 αυγό

75g βούτυρο

Για τη γέμιση

1 μήλο κομμένο σε ζαράκια

1-2 χούφτες σταφίδες Ζακύνθου που τις έχουμε μουλιάσει σε καυτό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια έχουμε στραγγίσει

Βούτυρο για να απλώσουμε από πάνω

Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα

Φιλέ αμυγδάλου

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά, πλάθουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Στη συνέχεια την απλώνουμε σε ένα μακρόστενο παραληλόγραμμο σχήμα με το πάχος της ζύμης να είναι περίπου 1 εκατοστό. Αλείφουμε το φύλλο με βούτυρο και τοποθετούμε μέσα το μήλο, τις σταφίδες, κανέλα και ζάχαρη. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη μας κατά μήκος, κόβουμε 9 φέτες (ανάλογα το μήκος της ζύμης μας) και τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα προσεκτικά,να μην ενώνονται. Τα βουτυρώνουμε από επάνω και ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς, και ψήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα (ανάλογα την ένταση του φούρνου).

Συνταγή: mesdemoisellespetit.wordpress.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ