Φέτος, η βραδιά γαλλικής γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί από τη γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό προξενείο, σημειώνει σημαντικό ρεκόρ συμμετοχών.

Η βραδιά γαλλικής γαστρονομίας διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στην πόλη μας, ενώ στο ίδιο πλαίσιο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και η αγορά γαλλικών προϊόντων.

Το ρεκόρ συμμετοχών

Η Θεσσαλονίκη έχει φέτος τις περισσότερες συμμετοχές εστιατορίων από κάθε άλλη χρονιά (15), ενώ συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι 28.

Σε πανελλαδικό επίπεδο θα λάβουν μέρος 88 εστιατόρια, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

Αγορά γαλλικών προϊόντων

Στο ίδιο πλαίσιο, το γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει, όπως προαναφέραμε, για δεύτερη χρονιά την αγορά γαλλικών προϊόντων. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόξενος, λόγω της περσινής επιτυχίας και απήχησης που είχε, φέτος η διοργάνωση θα έχει διάρκεια δύο μέρες: την Παρασκευή 23 Μαρτίου και το Σάββατο, 24 Μαρτίου, στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο. Την Παρασκευή 23 Μαρτίου, 16:30 – 18:00 για τους επαγγελματίες και 18:00 – 20:00 για το κοινό και το Σάββατο 24 Μαρτίου, 11:00 – 15:00 για το κοινό).

Σε ποιους απευθύνεται η εκδήλωση

Η εκδήλωση απευθύνεται σε διευθυντές ξενοδοχείων και εστιατορίων, σεφ, επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης αλλά και στον κόσμο που θέλει να πάρει μια γεύση από τα γαλλικά προϊόντα (εδέσματα, κρασιά, κρέατα, τυριά κτλ), μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως στις  21 Μαρτίου, ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από 3000 σεφ θα δημιουργήσουν και θα σερβίρουν μενού «αλά γαλλικά» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Gout de France/Good France».

Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν

La Place Mignonne
Avenue 48 (The Met Hotel)
Marmita Cooking Lab
Παπαρούνα
Παπιγιόν
Dome Real Cuisine (Hotel Nikopolis)
Diplomatico (Mediterranean Hotel)
Seros Prime Dining (Grand Hotel)
Thria
Dandelion
Clochard
Cafe Balkan
Μασσαλία
Salonica Restaurant (Makedonia Palace)
Aqua Lounge (Hotel Anatolia Thessaloniki)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ