Είναι αλήθεια ότι το παραδοσιακό ψήσιμο στα κάρβουνα δίνει μια άλλη γεύση στο κρέας και αυτό το γνωρίζουν καλά στην “Ψησταριά Ο Σώστης”. Εκεί, στην οδό Βλάλη στο κέντρο, στην Αγορά του Καπανίου, τα επιλεγμένα κρέατα και οι χειροποίητες νοστιμιές καταφέραν να κερδίσουν θαμώνες από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του μαγαζιού, αφού μια πρώτη στάση στου Σώστη για φαγητό, θα σε κάνει να επανέλθεις  ξανά και ξανά. Ατμόσφαιρα διαχρονική, συνυφασμένη με τη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει γεύσεις και αρώματα ενώ το φιλόξενο κλίμα και η άμεση εξυπηρέτηση ξεχωρίζουν.

Η κουζίνα, όπου κυριαρχεί η επιβλητική παρουσία της μαντεμένιας ψησταριάς, είναι ο χώρος όπου όλα τα υλικά επιλέγονται προσεκτικά, από τους καταλληλότερους προμηθευτές, και όλες οι προετοιμασίες και παρασκευές γίνονται εντός του χώρου.

Έτσι όλα είναι τακτοποιημένα και έρχονται στο τραπέζι μας μέσα από μια διαδικασία καθημερινής φροντίδας. Όλα είναι φρέσκα και φυσικά σε ό,τι αφορά το ψήσιμο, αυτή την ξεχωριστή μαγειρική τέχνη, εκεί γίνεται η διαφορά. Καλή πρώτη ύλη, εξαιρετική τεχνική, απολαυστική εμπειρία. Αυτό θα λέγαμε, ότι είναι το τρίπτυχο στον “Σώστη”.

Απολαύστε μπιφτεκάκια, σουτζουκάκια, παϊδάκια, πάπρικα πιεπρονάτη με πιπεριές φλωρίνης που ψήνονται στη σχάρα, ζεστό ζυμωτό ψωμί και οπωσδήποτε τη φρέσκια τηγανιτή πατάτα, που μπορεί να σερβιριστεί  “αλά Σώστης” με σάλτσα ντομάτας, τριμμένη βαρελίσια  φέτα και τηγανητό αυγό. Ιδιαίτερη πρόταση και οι τηγανόπιτες με μυζήθρα ή  απάκι και κρητική γραβιέρα.

Ένας κατάλογος με όσες επιλογές χρειάζονται για να εξασφαλιστεί η ποιότητα καθημερινά και τίποτα έτοιμο, προμαγειρεμένο, προπαρασκευασμένο, είναι αυτά που δίνουν αξία σε ό,τι θα σερβιριστεί. Η γεύση είναι διαφορετική και αυτό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως.

 

Επίσης υπάρχουν και επιλογές ημέρας όπως κρέατα αργομαγειρεμένα στη γάστρα, ενώ διαφορετικές κοπές κρεάτων θα πάρουν σιγά – σιγά τη θέση τους στον κατάλογο. Όλα αυτά συνοδεύονται άριστα είτε με κρασί του ελληνικού αμπελώνα είτε με ούζο ή τσίπουρο. Η επιλογή είναι δική σας, η απόλαυση είναι εγγυημένη.

ΙD: ΨΗΣΤΑΡΙΑ Ο ΣΩΣΤΗΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΒΛΑΛΗ 23, ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΑΝΙΟΥ
Τ: (+30) 2310266665

ΤAKE AWAY:
ΔΕΥΤΕΡΑ- 11:00-01:30
ΚΥΡΙΑΚΗ: 11:00 – 18:00

Website: sostis.business.site

Google maps: Ψησταριά ο Σώστης