Τους θεσμούς της πόλης συνάντησε χθες Πέμπτη 7 Μαΐου αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης», προκειμένου να συζητήσει τις θέσεις και τα αιτήματά της λίγο πριν το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

Τόσο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ.Θεόδωρος Καράογλου, όσο και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας, δεσμεύτηκαν ότι θα προωθήσουν τα αιτήματα των ιδιοκτητών εστίασης, που επικεντρώνονται στην άμεση λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης, ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία των καταστημάτων τους κατά το άνοιγμα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον κ.Καράογλου αναλύθηκε το βασικό αίτημα της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης» για επιλεγμένη αναστολή λόγω μη βιωσιμότητας των επιχειρήσεών τους. Ο ίδιος δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων τους και πρότεινε την προώθησή τους σε ανάλογους θεσμούς και φορείς.

Στη συνάντηση με τον κ.Ζέρβα, τέθηκαν επίσης τα συγκεντρωτικά αιτήματα μελών, τα οποία έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης και άμεσων ενεργειών για την επιτυχή προσπάθεια εφαρμογής τους.

Λίγα λόγια για την «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης»

Η «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης» δημιουργήθηκε στις αρχές Μαΐου, με σύνθημα «Εστιάζουμε στο μέλλον» και με τη συμμετοχή πάνω από 400 καταστημάτων εστίασης. Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης» κρίνουν αναγκαία την παρέμβασή τους, καθώς μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης καλούνται από την 1η Ιουνίου να ανοίξουν τα καταστήματά τους που χαρακτηρίζονται για τον υψηλότατο αριθμό απασχολούμενων, χωρίς ωστόσο να έχουν λυθεί βασικά προβλήματα, που έχει δημιουργήσει στον κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ την ίδια στιγμή στην υπόλοιπη Ευρώπη αντίστοιχες επιχειρήσεις δέχονται τη στήριξη του κράτους από την πρώτη μέρα των περιορισμών, μέσα από επιπλέον μέτρα που έχουν παρθεί.

«Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης»

Συντονιστική Επιτροπή: Κουδούνης Χρήστος, Γκόφας Παναγιώτης, Νυφούδης Νίκος