Το Λονδίνο αποτελεί ένα δυνατό κοκτέιλ αντιθέσεων, όπου συνδυάζονται το πολύ παλιό με το πολύ σύγχρονο, είναι  ένας τόπος που συγκεντρώνει ανθρώπους από κάθε χώρα, όπου η αρχιτεκτονική φέρει επιρροές όλων των εποχών και στιλ, μια… βιτρίνα για όλους τους πολιτισμούς του κόσμου.

Η πολυπολυτισμικότητα ήταν αυτή που ώθησε, ίσως, πριν από περίπου 250 χρόνια, τον κορυφαίο Βρετανό συγγραφέα Σάμιουελ Τζόνσον να πει ότι «εάν βαριέσαι το Λονδίνο τότε έχεις βαρεθεί να ζεις».

Η «παγκόσμια πρωτεύουσα», όπως την έχουν αποκαλέσει πολλοί κατά καιρούς, κρατά φέτος τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων για τα ταξίδια τους την Πρωτοχρονιά.

Οι Θεσσαλονικείς, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων, φαίνονται διατεθειμένοι να ταξιδέψουν έστω και για ολιγοήμερες αποδράσεις προκειμένου να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, παίρνοντας δυνάμεις για το επόμενο διάστημα.

Τα top 5 των προορισμών εντός και εκτός Ελλάδας για τις γιορτές

Πέρα από το Λονδίνο, που αποτελεί φέτος τον δημοφιλέστερο προορισμό της Πρωτοχρονιάς για τους Θεσσαλονικείς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το Παρίσι, το οποίο πέρυσι τέτοια εποχή ήταν πρώτο στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων. Έπονται το Βερολίνο, που έχει πάντα τους φανατικούς του οπαδούς, το πάντα στιλάτο Μιλάνο, που υπόσχεται μοναδικές γιορτές, και η Βιέννη, που διαχρονικά συγκαταλέγεται στους αγαπημένους εορταστικούς προορισμούς.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που ψηφίζουν Ελλάδα επιλέγοντας να περάσουν την Πρωτοχρονιά στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τα Χανιά, την Κέρκυρα και την Κω. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι την Πρωτοχρονιά το Ηράκλειο ήταν πρώτο στις προτιμήσεις όσων επέλεξαν να ταξιδέψουν εντός της χώρας.

Πηγή: voria.gr