Τα κρούσματα και η κατάσταση στο ΕΣΥ θα δείξουν τον δρόμο για την άρση του lockdown, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

«Έχω πει πολλές φορές ότι το να κάνουμε Χριστούγεννα με τους δικούς μας σε ένα πλαίσιο το οποίο σίγουρα θα είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα Χριστούγεννα, εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους. Δεν θα είναι κι ένα πλαίσιο καθολικής απαγόρευσης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί.

Εξάλλου, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, οι δύο κρίσιμοι παράγοντες για την άρση του lockdown είναι η εξέλιξη του επιδημιολογικού φορτίου και οι εισηγήσεις των ειδικών.

«Αξιολογούμε την κατάσταση και τα δεδομένα κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα και μόλις έχουμε νεότερα, τελικά δεδομένα θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Ας τηρήσουμε τα μέτρα και η έξοδος από την καραντίνα θα είναι πιο πιθανή».

Στο τραπέζι πάντως βρίσκεται το σενάριο να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες. Όμως, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αναμένεται να μην είναι εφικτές, πράγμα που σημαίνει ότι στις γιορτές ο καθένας θα παραμείνει στην περιοχή όπου βρίσκεται, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθούν τα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις όσον αφορά στο λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Πηγή: dikaiologitika.gr