Tα 500 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς είναι έτοιμα να φτιάξουν περισσότερες από 170.000 βασιλόπιτες, με την τιμή τους να κυμαίνεται και φέτος στα περσινά επίπεδα, δηλαδή 10,50-12,50 ευρώ/κιλό.

Πώς θα διαμορφωθεί η τιμή;

Η τιμή θα παραμείνει σταθερή παρά τη σημαντική αύξηση στο κόστος του βουτύρου, που σκαρφάλωσε στα 8-9 ευρώ/κιλό, από 5,40 ευρώ/κιλό το 2016, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Πώς κινείται φέτος η αγορά;

Πάντως, μέχρι στιγμής η κίνηση στα αρτοποιεία «δεν θυμίζει σε τίποτα Δεκέμβριο», υπογράμμισε η ίδια και πρόσθεσε «ο λόγος που πιέζουμε διαρκώς το μηδαμινό πλέον περιθώριο κέρδους μας εμείς οι αρτοποιοί, οφείλεται στο να κρατήσουμε την πελατεία μας. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και άρα δεν έχει νόημα να αυξάνουμε τιμές και να μας μένουν τα προϊόντα στα ράφια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η ίδια τόνισε: «Μπορεί οι τιμές όλων των ειδών στους φούρνους να είναι υψηλότερες από 80 λεπτά έως και 2 ευρώ το πολύ, σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης, ωστόσο τα προϊόντα που πωλούνται στα μαγαζιά μας είναι πιστοποιημένα για την ποιότητά τους και φρέσκα».

Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια προέτρεψε εκ νέου τους καταναλωτές να μην κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων που βάζουν στο οικογενειακό τραπέζι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «στους φούρνους του νομού ο κουραμπιές έχει γεύση κουραμπιέ και το μελομακάρονο μελομακάρονου, ενώ οι βασιλόπιτες που φτιάχνουμε κρύβουν μέσα τους πέραν του τυχερού φλουριού, αγάπη και μεράκι».