Όπως πολλοί επιστήμονες δηλώνουν, ο καφές κάνει καλό στην υγεία μας, αρκεί να μην το παρακάνουμε σε μερικές συνήθειες οι οποίες είναι ικανές να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα απ’ ότι περιμέναμε.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 τρόπους για να το πετύχεις!

Μη βάζεις πολύ ζάχαρη!

Η ζάχαρη, κυρίως λόγω της υψηλής ποσότητας φρουκτόζης, μπορεί να συμβάλλει αρνητικά σε πολλές σοβαρές καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης. Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε που ζουν τη ζωή σας χωρίς γλυκαντικό στον καφέ σας, χρησιμοποιήστε στέβια (stevia).

Επίλεξε καλής ποιότητας καφέ

Οι κόκκοι καφέ τείνουν να ψεκάζονται σε μεγάλο βαθμό με φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και διάφορες τοξίνες, που ποτέ δεν προορίζονταν για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Για τον λόγο αυτό, να επιλέγετε καφέ βιολογικής καλλιέργειας, όποτε είναι δυνατόν.

Πρόσθεσε λίγη κανέλα στον καφέ

Η κανέλα είναι ένα νόστιμο μπαχαρικό που ταιριάζει ιδιαίτερα καλά με την γεύση του καφέ. Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, την χοληστερόλη και τριγλυκερίδια σε διαβητικούς.

Απέφυγε το γάλα, ειδικά αυτό με τα χαμηλά λιπαρά

Αν θέλετε γάλα στον καφέ σας, προτιμήστε ένα με πλήρη λιπαρά, κατά προτίμηση από αγελάδες. Μελέτες δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Πρόσθεσε λίγο κακάο στον καφέ σας

Το κακάο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.