Ένα γευστικό διαμαντάκι στην οδό Παπάφη 105 ακούει στο όνομα Pastrami Street Food. Το δημοφιλέστερο έδεσμα της αμερικάνικης μεγαλούπολης, το pastrami, είναι άγνωστο για τους περισσότερους, στην Ελλάδα. Για εσένα που δεν το γνωρίζεις, μέσα από τις παρακάτω γραμμές θα σε μυήσω στον κόσμο του pastrami, και για εσένα που το γνωρίζεις, θα σου συστήσω τον χώρο που προσφέρει το πρώτο χειροποίητο pastrami, στη Θεσσαλονίκη.

Τι είναι το pastrami

Το pastrami είναι το δημοφιλέστερο αλλαντικό της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπως το πιστοποιούν και δεκάδες χολιγουντιανές ταινίες, οι πρωταγωνιστές των οποίων επιδίδονται μετά μανίας στην «παστραμοφαγία», εξάπτοντας το γαστριμαργικό ενδιαφέρον των θεατών ανά τον κόσμο.


Συμμετείχε στο διαγωνισμό Thessaloniki best Street Food 2018. Δείτε το top 10!


 

Χαρακτηριστική εικόνα από pastrami

Το pastrami είναι εβραϊκής έμπνευσης αλλαντικό μόσχου και η τεχνική παρασκευής του ταξίδεψε στην Αμερική μαζί με Εβραίους της Ρουμανίας, τον 19ο αιώνα. Η λέξη είναι δάνειο από την τουρκική «pastirma». Το νεοϋορκέζικο παρασκευάζεται από διάφορα μέρη του μοσχαριού, και κυρίως από στήθος. Τα κομμάτια μαρινάρονται, στραγγίζονται, καλύπτονται με ολόκληρους κόκκους μπαχαρικών, καπνίζονται και ψήνονται στον ατμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατής γεύσης ζουμερό αλλαντικό, που παντρεύει την «καθαρή» νοστιμιά του μοσχαριού με την ένταση των μπαχαρικών της επικάλυψης.

Τι θα απολαύσεις στο pastrami street food

Ζουμερά κομμάτια εκλεκτού καπνιστού κρέατος, σκέτη γκουρμεδιά, μαριναρισμένα  και χωρίς συντηρητικά είναι έτοιμα να τα απολαύσεις στο καλύτερο pastrami sandwich της πόλης. Όλα τα sandwiches συνοδεύονται από λαχταριστές χειροποίητες σάλτσες, sauces και chutneys. Πέρα από τα sandwiches, στο menu θα βρεις και τα pastrami club sandwiches, τις μερίδες, τις ζουμερές σαλάτες και τις πατάτες τόσο τις κλασικές όσο και αυτές με νόστιμα dressing να κυλάνε από πάνω τους.

Το κρέας τους είναι χοιρινό (λαιμός ή πανσέτα) και κάθε Σάββατο θα βρεις και μοσχαρίσιο. Επίσης, στις επιλογές σου μπορεί να προστεθεί και το καπνιστό κοτόπουλο. Τα ψωμάκια που μπορείς να επιλέξεις είναι η μπαγκέτα (λευκή ή ολικής), το brioche, ζαπατάκι και ψωμί σίκαλης.

Τα sandwiches που δοκιμάσαμε και προτείνουμε

Από τα τρομερά sandwiches του menu τσίμπησα τρία, τα δοκίμασα και σου τα παρουσιάζω. To pastrami XL, με φρεσκοψημένη μπαγκέτα (λευκή ή ολικής), ψιλοκομμένο pastrami (λαιμός ή πανσέτα), καραμελωμένα κρεμμύδια, BBQ sauce, cheddar, iceberg, το pastrami regular beef, με ψωμί ολικής αλέσεως, ψιλοκομμένο pastrami, σαλάτα coleslaw και πίκλες και το pulled pork, με καπνιστό χοιρινό και χειροποίητη σάλτσα.

Τα υλικά που ανεβάζουν την ποιότητα

Ό,τι θα σου σερβίρουν μαγειρεύεται με τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά. Τα κρέατα είναι νωπά και όλες οι σαλάτες και οι sauces είναι χειροποίητες. Μάλιστα, στον χώρο τους διαθέτουν φούρνο που ψήνει όλη μέρα, με αποτέλεσμα τα ψωμάκια να είναι τραγανά, φρέσκα και ζεστά.

Στο Pastrami street food θα ζήσεις μια γαστρονομική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη και θα γίνει αγαπημένος προορισμός από την ώρα που θα δοκιμάσεις κάτι από το menu τους.

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Παπάφη 105

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Κυριακή 12:00-00:00

Delivery
14:00-00:00