Τραπέζι πασχαλινό στρώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για 700 άστεγους και άνεργους πολίτες, σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Πού και πότε;

Το πασχαλινό γεύμα θα δοθεί την Κυριακή του Πάσχα (08-04), από τις 12:00 μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μ. Αναγνωστάκης» και στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου.

Εν όψει των εορτών του Πάσχα,από τον δήμο Θεσσαλονίκης προγραμματίζονται και άλλες δράσεις για την υποστήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Διανομή προϊόντων μακράς διαρκείας

Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες τροφίμων από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν, μετά από ενημέρωση των δικαιούχων.

Η διανομή των προϊόντων θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, από τις 13:00 έως τις 15:00, στους χώρους των κατά τόπους δημοτικών κοινοτήτων για τους κατοίκους των 1ης, 3ης και 5ης κοινότητας όπως και για τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας. Για τους κατοίκους της τέταρτης δημοτικής κοινότητας η διανομή θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, ενώ για τους κατοίκους της δεύτερης δημοτικής κοινότητας τη Μεγάλη Τετάρτη από το κτίριο της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Διανομή πακέτων τροφίμων

Ακόμη, θα οργανωθεί για όγδοη συνεχή χρονιά η δράση διανομής πακέτων με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για ένα γιορτινό τραπέζι, που αφορά σε 130 οικονομικά αδύναμες οικογένειες, καταγεγραμμένες από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Η δράση αυτή διοργανώνεται από την αλυσίδα καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Οι δικαιούχοι των καλαθιών θα τα παραλαμβάνουν από τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.