Η εβδομάδα που μας μυεί στον μαγικό κόσμο του καφέ φτάνει στο τέλος της. Μία εβδομάδα που τα έχει όλα. Την έμπνευση στον μαγικό χώρο του Coffee Lab της Nestlé Professional, τον επαγγελματισμό στο πρόσωπο αναγνωρισμένων coffee experts και baristi, την εκπαίδευση στα σεμινάρια και τους διαγωνισμούς, που θα σε βάλουν να δημιουργήσεις σε αληθινές συνθήκες παραγωγής.

Κάνε πράξη, λοιπόν, όσα άκουσες αυτήν τη ξεχωριστή εβδομάδα, παίρνοντας μέρος στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό Creator’s Cup και δείξε και εσύ το ταλέντο σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Creators Cup (@creators_cup) στις

Διαγωνισμός Creator’s Cup

Μέσα σε αληθινές συνθήκες παραγωγής, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να κατασκευάσουν τη δική τους συσκευή για καφέ φίλτρου. Πρέπει να είναι κατασκευασμένη από το μηδέν (δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί καμία υπάρχουσα συσκευή) και μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο χάρτινα φίλτρα (μπορεί να είναι οποιοδήποτε φίλτρο χαρτιού).

Στη συνέχεια, οι διαγωνιζόμενοι θα βρεθούν μπροστά σε μια ομάδα κριτών και θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πόντους σε δύο κατηγορίες. Αρχικά για το κομμάτι της εμφάνισης και της λειτουργικότητας της κατασκευής και στη συνέχεια για το τελικό ρόφημα (sensory).

Το άτομο που θα λάβει τους περισσότερους βαθμούς θα γίνει ο γενικός νικητής του διαγωνισμού, αλλά θα υπάρχουν και νικητές στις κατηγορίες Best Brew, δηλαδή για το γευστικό αποτέλεσμα και Best Design, δηλαδή για την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της κατασκευής τους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

  • Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν τον ίδιο καφέ και το ίδιο νερό, τα οποία και θα τους παρέχονται.
  • Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν χρόνο πρακτικής για να μάθουν τον καφέ, πριν από τον διαγωνισμό.
  • Θα τους παρέχονται βραστήρες και μύλοι άλεσης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

  • Κάθε διαγωνιζόμενος έχει στη διάθεσή του 5 λεπτά πριν από την έναρξη του διαγωνιστικού προγράμματός του, ώστε να στήσει τον πάγκο του.
  • Το διαγωνιστικό κομμάτι είναι 10 λεπτά, μέσα στα οποία θα πρέπει να παρουσιάσει στους κριτές την ιδέα πίσω από τη συσκευή που έφτιαξε.
  • Ο διαγωνιζόμενος υποχρεούται να παρασκευάσει και να σερβίρει ένα ρόφημα καφέ φίλτρου με την συσκευή του, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 150ml.
  • Οι κριτές θα βαθμολογήσουν αρχικά το κομμάτι της εμφάνισης και της λειτουργικότητας της κατασκευής και στη συνέχεια το τελικό ρόφημα (sensory).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Creators Cup (@creators_cup) στις

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

  • Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν χάρτινα φίλτρα (μπορεί να είναι οποιοδήποτε φίλτρο χαρτιού). *** Εάν ο διαγωνιζόμενος θέλει να χρησιμοποιήσει υφασμάτινο ή μεταλλικό φίλτρο μπορεί να του επιτραπεί, αλλά πρέπει να υποβάλει αίτημα για να δικαιολογήσει τη χρήση του. ***
  • Η συσκευή δεν πρέπει να αποτελείται από εξαρτήματα από υπάρχουσες (διαθέσιμες στην αγορά) συσκευές (π.χ. v60, chemex) *** Αν ο διαγωνιζόμενος επιλέξει να κατασκευάσει μια υπάρχουσα είναι μεν αποδεκτό, αλλά θα έχει αντίκτυπο στη βαθμολογία σχεδιασμού. ***
  • Η συσκευή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτροκινητήρες. *** Εάν τα μέρη απαιτούν κίνηση, αυτή πρέπει να γίνεται χειροκίνητα. ***

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Creators Cup (@creators_cup) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Creators Cup (@creators_cup) στις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ