ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΠΑΡΚΑ, ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ, ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Μια πραγματική όαση πρασίνου μέσα στην τσιμεντούπολη είναι ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης. Πέντε στρέμματα κατάφυτα στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σε αμέτρητα είδη λουλουδιών, δέντρων και φυτών. Εκτός από τη δροσιά και τα αρώματα επιτελεί και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς στα 15 χρόνια λειτουργίας του φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές, περιβαλλοντικές ομάδες, συλλόγους και άτομα κάθε ηλικίας, που έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον κόσμο των φυτών.

Περιμετρικά έχουν κατασκευαστεί παιδικές χαρές, γήπεδα, αναψυκτήριο, αμφιθέατρο που αποτελούν βοηθητικούς χώρους του Βοτανικού Κήπου.

Έχει τρεις εισόδους με εσωτερικές διαδρομές, που επιτρέπουν στον επισκέπτη να παρατηρεί τα φυτά από κοντά και να έχει πρόσβαση σε ειδικούς χώρους.

Τι θα δείτε στον Βοτανικό κήπο

Βραχόκηπους με αρωματικά – φαρμακευτικά και μελισσοτροφικά φυτά, κωνοφόρα και πόες

Τριανταφυλλεώνα με περισσότερες από εκατό ποικιλίες τριανταφυλλιάς κάθε τύπου.

Συλλογές κωνοφόρων όπως κέδροι, έλατα, κυπαρίσσια, πεύκα κ.λ.π.

Έναν πολύχρωμο κήπο με εποχειακά λουλούδια σε όμορφες συθέσεις που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μια συλλογή από εκατό ποικιλίες κάκτων και άλλων παχύφυτων έχουν φυτευτεί σε γλάστρες και στο έδαφος, δημιουργώντας όμορφες γωνίες και ιδιαίτερα παρτέρια.

Φοινικοειδή και Μεσογειακά φυτά. Συνολικά έχουν φυτευτεί περίπου 1000 είδη φυτών.

Θερμοκήπιο: Στο κέντρο του χώρου δεσπόζει ένα επιβλητικό θερμοκήπιο που φιλοξενεί τροπικά, υποτροπικά, επίφυτα, σαρκοφάγα φυτά. Στο κεντρικό του τμήμα υπάρχουν 3 λιμνούλες με υδρόβια και υδροχαρή και μια κατασκευή από βράχια όπου ρέει ένας μικρός καταρράχτης ανάμεσα σε πτεριδόφυτα και ορχιδέες. Επίσης υπάρχουν διαδρομές για να βλέπει ο επισκέπτης από κοντά όλα τα φυτά.

Ένα ρομαντικό κιόσκι

Είναι κατασκευασμένο σε τεχνητό λοφίσκο στο σημείο της καλύτερης θέας. Οκτώ πέτρινες κολόνες στηρίζουν τη θολωτή μεταλλική κατασκευή στην οποία σκαρφαλώνουν αναρριχόμενα φυτά. Σε αυτό το κιόσκι ο δήμος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι μπορείτε να οργανώσετε τον πολιτικό γάμο των ονείρων σας! Το ζευγάρι μπορεί να επιμεληθεί το στολισμό ανθοστηλών και τη διακόσμηση του χώρου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα catering και φωτογράφησης μετά την τελετή. Απλά υποβάλλετε την αίτησή σας στο Δήμο Παύλου Μελά.

Πληροφορίες

Περιοχή: Δυτικά
Διεύθυνση:
 Περικλέους 9Α Σταυρούπολη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη : 9.00 – 13.30 & Παρασκευή: 9.00 -13.00
Είσοδος: δωρεάν
Ξενάγηση: 1 ευρώ/άτομο (δωρεάν η ξενάγηση για τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ