Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας φτάνει και ο δήμος καλαμαριάς έχει ετοιμάσει ανοιχτή εκδήλωση. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στις 20.00. Ταυτόχρονα, το τμήμα Κεραμικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου θα εκθέσει κεραμικά και γλυπτικά έργα.

Η είσοδος της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

Επιπλέον, λόγω αυτής της μέρας, το δημοτικό Ιατρείο του δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιεί δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τους αγώνες της, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Στην ιστορία πορεύεσαι», την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η εκδήλωση με αναφορά στη γυναίκα, για τον σημερινό της ρόλο, τις νέες προκλήσεις και τους νέους προβληματισμούς αλλά και τη συνδρομή της στα μεγάλα ζητήματα, θα πλαισιώνεται με βίντεο, αφηγήσεις, μουσική, θέατρο και τραγούδι. Συμμετέχουν η Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος και η Ομάδα Θεάτρου «ΤΡΙΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ».

Ταυτόχρονα στο χώρο του θεάτρου, το τμήμα Κεραμικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, θα εκθέσει κεραμικά και γλυπτικά έργα, με θέμα «Γυναίκα εσύ».

Παράλληλα και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, όσες γυναίκες επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου, μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο του Δημοτικού Ιατρείου 2313 314 499, που ισχύει για ένα δίμηνο.