Σε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ενημερωθήκαμε ότι άρχισε η τοποθέτηση των σιδηροτροχιών σε μεγάλο τμήμα του βασικού κορμού του Μετρό Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα τοποθετηθούν οι σιδηροτροχιές στις δυο σήραγγες  από την Ανάληψη μέχρι το Συντριβάνι και στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, θα τοποθετηθούν οι σιδηροτροχιές και από την Ανάληψη προς το αμαξοστάσιο».

Έτοιμοι οι περισσότεροι σταθμοί

Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στους σταθμούς του μετρό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος «όλοι οι σταθμοί έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, εκτός από τους δύο κεντρικούς σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ ήδη αποσύρονται οι λαμαρίνες από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε ότι φέτος, μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα είναι η πρώτη χρονιά που η  ΔΕΘ θα ανοίξει τις πύλες της χωρίς λαμαρίνες στην Εγνατία οδό.

Στη φετινή ΔΕΘ θα δούμε το πρώτο βαγόνι

Όσοι βρεθούν στη φετινή Διεθνή Έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν «...ένα από τα  δικά μας βαγόνια που κατασκευάζονται στην Ιταλία και θα μπορούν να το επισκεφθούν οι πολίτες στη βόρεια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης. Τα βαγόνια, σύμφωνα με την εταιρία που έχει αναλάβει την προμήθεια των συρμών, θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2018 με αρχές του 2019 και σε έναν χρόνο από σήμερα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια».

Πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ
Photo