Ο Monsieul Minimal έρχεται για να μας παρουσιάσει το «Erotica», το νέο του άλμπουμ, σ’ ένα live με guest, τον Δάκη. Εμείς μιλήσαμε μαζί του για το πως οδηγήθηκε στο «Erotica» για την pop με αισθητική, για τους ερμηνευτές που συνεργάστηκαν σε τέσσερα ντουέτα και για όσα του αρέσουν στη Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο

Θα ξεκινήσω από τον τίτλο. Γιατί «Erotica»;
Όλα προέκυψαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μου στο Βερολίνο και της εκεί κουλτούρας και καθημερινότητας μου. Όλο αυτό μουσικά με οδήγησε στην δεκαετία των 60s και 70s. Ήθελα, λοιπόν, να κάνω κάτι αισθησιακό και να προσεγγίσω έναν ήχο με τον οποίο δεν είχα καταπιαστεί και να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Έτσι μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να κάνω κάτι πέρα από τις έως τότε μουσικές μου επιρροές. Μελέτησα τον ήχο και την αισθητική γιατί ήθελα να κάνω κάτι αισθησιακό και πάνω από όλα να ξυπνήσω πρώτα τις δίκες μου αισθήσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το ντουέτο σου με τον Δάκη. Γιατί επέλεξες τον συγκεκριμένο ερμηνευτή; Μουσικά σε συνδέει κάτι με τη δική του γενιά και τη μουσική εκείνης της εποχής;
Ήταν όλο μέρος του concept. Τόσο η Ανδριάνα Μπάμπαλη, όσο και η Τζένη Καπάδεη και η Kid Moxie έδωσαν χαρακτήρα και αυτό που φανταζόμουν σε κάθε κομμάτι. Η Ανδριάνα έδωσε μια ρετρίλα, η Τζένη μια ζεστασιά και η Κid Μoxie κάτι το αισθησιακό τραγουδώντας στα Γαλλικά. Η συνεργασία με τον Δακη είναι ίσως ότι πιο μοναδικό έχω κάνει ως τώρα. Ο Δάκης είναι ένας ποπ πρίγκιπας της δεκαετίας του 70. Τον Δάκη, λοιπόν, τον σκέφτηκα ως τον ερμηνευτή που θα έβαζε το κερασάκι στην τούρτα σε όλο αυτό concept του «Εrοtica». Ήθελα έναν πραγματικό αισθησιακό ερμηνευτή που να μεταφέρει όλη αυτή την vintage την αισθητική του στο άλμπουμ. Μουσικά δεν ξέρω αν μας συνδέει κάτι, ίσως ο Πλέσσας και ο Σπανός που μας αρέσουν το ίδιο, σίγουρα όμως μας συνδέει η αγάπη για την καλαίσθητη ποπ μουσική.

Ενώ το μουσικό στιλ σου δεν ανήκει σε κάποιο mainstream είδος, έχεις μεγάλη απήχηση και τα τραγούδια σου έχουν πιστούς φίλους. Που το αποδίδεις;
Δεν ξέρω από που μπορεί να προέρχεται αυτό αλλά χαίρομαι που η μουσική μου μπορεί και βρίσκει ανταπόκριση και αγάπη από ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Δεν δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν η μουσική μου γινόταν mainstream αρκεί το mainstream να ερχόταν πιο κοντά στην δική αισθητική.

Τα τραγούδια σου αποπνέουν μια θετική διάθεση. Τα θεωρώ ιδανικό soundtrack για ξέγνοιαστες βόλτες στην πόλη. Για να γράψεις πρέπει να είσαι κι εσύ σε ανάλογο mood;
Μου αρέσει το φως και αυτό με οδηγεί τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν μουσικό.

Έρχεσαι στη Θεσσαλονίκη και πάλι για live. Τι άλλο σου αρέσει να κάνεις στην πόλη όταν έχεις κάποια εμφάνιση εδώ;
Έρχομαι στην Θεσσαλονίκη για ένα feelgood και Εrotica live σετ με τα νέα τραγούδια του νέου άλμπουμ αλλά και μερικά αγαπημένα από τους προηγουμένους μου δίσκους.
Αυτό που λατρεύω να κάνω στην Θεσσαλονίκη, πέρα από τα βλέπω τους παλιούς μου φίλους, είναι το αξεπέραστο φαγητό της.

*To «Εrotica» κυκλοφορεί σε Βινύλιο, Cd και σε ολα τα ψηφιακά καταστήματα από την Mo.Mi. Records σε διανομή της Feelgood Records.

Προσκλήσεις για το Live
Έχουμε και προσκλήσεις για το Erotica Live ΕΔΩ  

Info:
8Ball Club
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
Πίνδου 1, Λαδάδικα
Τ: 6937176490
Έναρξη: 20:30

 

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ στο Youtube.