Χρειάζεσαι χοιρινά κότσια, μυρωδικά, γάστρα και περίπου 2 ώρες συνολικής προετοιμασίας για ένα γεύμα γεμάτο αρώματα και γεύση! 

Υλικά:
4 κότσια χοιρινά
150 γρ. μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.γλυκού ανθόμελο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
αλάτι και πιπέρι
θυμάρι φρέσκο
ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι νερό

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ,δημιουργούμε την μαρινάδα με τα υλικά μας. Πλένουμε τα κότσια με παγωμένο νερό και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τα κότσια ένα-ένα στο μπολ και κάνουμε μασάζ με τη μαρινάδα. Στη γάστρα μας, δημιουργούμε μια φωλιά από αλουμινόχαρτό και λαδόκολλα. Βάζουμε τα κότσια μας το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με την μαρινάδα που περίσεψε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό μας με πατάτες ψητές.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 12,00 ευρώ
Μερίδες: 4