Ένα εντυπωσιακό project για το πως οραματίζονται τη νέα εποχή στην ιταλική γαστρονομία συνδέοντας παράδοση, νέες ιδέες, κοσμοπολιτισμό, εκπαίδευση και τεχνολογία.

Κείμενο: Κώστας Γιάντσιος

Η Μπολόνια είναι γνωστή μεταξύ πολλών άλλων και για την κουζίνα και τα εστιατόριά της αλλά από τις 15 Νοεμβρίου ετοιμάζεται να βρεθεί στο γαστρονομικό επίκεντρο του πλανήτη και όχι άδικα, όπως θα δείτε παρακάτω.

Ο λόγος είναι το νέο βήμα του Eataly World, της FABBRICA ITALIANA CONTADINA (FICO), που μετά από τις πολυαγορές με προϊόντα, γεύσεις και εστιατόρια ιταλικής κουζίνας στις ΗΠΑ, στο Ντουμπάι, στη Γερμανία και άλλες χώρες, ετοιμάζεται να υποδεχθεί λάτρεις του φαγητού απ’ όλον τον κόσμο στη Μπολόνια, σ’ ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο 100.000 τμ2 που το κόστος δημιουργίας του υπολογίζεται στα 106 εκατ. δολάρια.

Υπολογίζεται ότι 2000 επιχειρήσεις θα δραστηριοποιούνται στο μεγαλύτερο Eataly World Park του κόσμου και το μότο «from farm to fork» που χρησιμοποιεί η FICO θα ισχύει πλήρως. Ο επισκέπτης θα εισέρχεται χωρίς να πληρώσει εισιτήριο και θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί (και με ποδήλατο αν το επιθυμεί, αξιοποιώντας τη σχετική υπηρεσία) φάρμες (ναι σωστά διαβάσατε), εταιρείες παραγωγής, πολλά καταστήματα και αγορές με εκλεκτά προϊόντα σε μία ποικιλία που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς και φυσικά 40 εστιατόρια για να απολαύσει τις γαστρονομικές προτάσεις των σύγχρονων Ιταλών chef. Επίσης βαρύτητα δίνεται και στο εκπαιδευτικό κομμάτι με εκθέσεις, workshops και προγράμματα για όλες τις ηλικίες καθώς επίσης και στα πολλά events που θα διοργανώνονται.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει και απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη για την Μπολόνια, οπότε δείτε το και σαν μία καλή πρόταση ταξιδιού για τον Νοέμβριο και μετά.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ΕΔΩ και στο video που ακολουθεί να πάρετε μια πρώτη γεύση.

Με πληροφορίες από το eater.com