Η ιδανική περίοδος για προετοιμασία του Χειμώνα!

Αγαπημένες μαρμελάδες. Μικροί και μεγάλοι αγαπούν τις γλυκιές φετούλες για πρωινό και κυρίως αν οι μαρμελάδες είναι σπιτικές φτιαγμένες με αγάπη, τότε η νοστιμιά φτάνει ταβάνι γεύσης! Σήμερα θα φτιάξουμε μαρμελάδα με νεκταρίνια, με ζωηρό χρώμα και άψογη μυρωδιά. Πάμε στην κουζίνα να δούμε τι θα χρειαστούμε…

Υλικά:
1,600 κιλά νεκταρίνια (χωρίς κουκούτσι)
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα κανέλας
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, κόβουμε και ρίχνουμε τα νεκταρίνια, μαζί με τη φλούδα και τα σκεπάζουμε με την ζάχαρη. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους περίπου 5 ώρες και έπειτα να δίνουμε μια βράση. Αποσύρουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Την επόμενη ημέρα, βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 2 ½ ώρες και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (χυμό λεμονιού, ξύσμα, κανέλα, βανίλια).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Όταν δούμε τα υγρά να περιορίζονται, με robot cutter πολτοποιούμε ένα μέρος (όσο επιθυμούμε) και ανακατεύουμε καλά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,80 ευρώ
Μερίδες: 1,200 γραμμάρια