Υλικά:
1 λάχανο μεγάλο
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι και 1 φλυτζανάκι λάδι
μαιντανό ψιλοκ/νο
νερό

για το αβγολέμονο…
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.γλυκού αλεύρι
3 ασπράδια και 1 κρόκο

Σε καλά ζεματισμένο νερό, τοποθετούμε το λάχανο, αφού αφαιρέσουμε προσεκτικά το κοτσάνι του. Το γυρίζουμε μέσα στην κατσαρόλα για να μαλακώσουν όλα τα φύλλα. Θα χρειαστούμε 7-10 λεπτά. Κατόπιν, ανοίγουμε τα φύλλα ένα ένα και τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε να ρολάρουμε. Σε ένα μπολ, δημιουργούμε την γέμιση, ενώνοντας τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαιντανό, το φλυτζανάκι με λάδι, το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε κάθε φύλλο από μια κουταλιά της σούπας. Δίνουμε σχήμα στην γέμιση, κλείνουμε αριστερά και δεξιά το φύλλο και ρολάρουμε. Ομοίως κάνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Στον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνουμε ψιλοκομμένο λάχανο. Τοποθετούμε περιμετρικά τους ντολμάδες μας, σχετικά σφιχτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 60 γρ. βούτυρο, νερό μέχρι να σκεπάσει τους ντολμάδες και ένα πιάτο ανάποδα για βάρος. Βράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια, αραδιάζουμε τους λαχανοντολμάδες μας σε ένα βαθύ ταψί. Το νερό της κατσαρόλας το ενώνουμε με 2 κ.γλυκού αλεύρι και ανακατεύουμε. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδι ακαι τον κρόκο και με μέθοδο κορδόνι, προσθέτουμε το λεμόνι. Μόλις τελειώσει η διαδικασία αυτή, συνεχίζουμε με την ίδια μέθοδο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας σιγά σιγά μέχρι να δέσει. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες μας και κουνάμε με τα χέρια το ταψί για να βραχούν όλοι το ίδιο.