Άριστο συνοδευτικό για ένα ψητό ψάρι ή κομμάτι κρέατος. Χρειάζεται λίγο χρόνο προετοιμασίας! Μήπως να διαβάσεις την συνταγή;

Υλικά:
4 καρότα
3 πατάτες
5 πιπεριές
3 κρεμμύδια
3 τομάτες
3 κολοκύθια
λίγες φέτες τζίντζερ
1 ποτήρι λευκό κρασί Αφυταίων Γαία (Αμαρυλλίς)
αλάτι και πιπέρι
80 γρ. σκορδοβούτυρο
λίγο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά μας, σε κύβους και φέτες τις πιπεριές. Τα στρώνουμε στη γάστρα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ. Αφού έχουμε λιώσει το σκορδοβούτυρο, το ενώνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας και φροντίζουμε να βραχεί κάθε κομμάτι τους. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε για 50 λεπτά σε αντιστάσεις και αέρα (40 με καπάκι, 10 χωρίς καπάκι).

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,00 ευρώ
Μερίδες: 4-5

Στα λαχανικά μπορείτε τα τελευταία 10 λεπτά να ρίξετε φύλλα βασιλικού και μοτσαρέλα, αν θέλετε να δώσετε ιταλική νότα.  Αν επιμένετε ελληνικά, μπορείτε να πασπαλίσετε με κατσικίσια φέτα.
Συνοδεύστε το ψάρι σας, το μπιφτέκι σας, πουλερικό ή κόκκινο κρέας ή πολύ απλά απολαύστε το ως εναλλακτικό μπριάμ χωρίς σάλτσα τομάτας, αλλά κρασιού.